Obložená misa

galka01 - fotkagalka01, 19. apríla 2010
Obložená misa
Foto: galka01

Jedného pekného dňa sme mali v rodine oslavy a napadla ma trošku netradične obložená misa.....síce nič moc, ale deti boli nadšené. Troška zmeny nezaškodí Zobraziť celý popisJedného pekného dňa sme mali v rodine oslavy a napadla ma trošku netradične obložená misa.....síce nič moc, ale deti boli nadšené. Troška zmeny nezaškodí nikomu...

120 minút
príprava

Suroviny

1 ks okrúhly
1,5 kg doma pripravený
podľa potreby
podľa chuti
podľa potreby
 (alebo baranie rohy )
1 ks väčší
 (alebo pažítka)
100 g obyčajné




Postup

  1. 1

    Z okrúhleho chlebíka zrežeme vŕšok a striedku vydlabeme. Vydlabaný chlebík naplníme pripraveným, najlepšie domácim majonézovým šalátom. Z mäkkej salámy si pomocou formičky povykrajujeme rôzne tvary, ktoré zlepíme vyšlahaným maslom. Syr, čínsku kapustu, suchú salámu a ostatnú mäkkú salámu postáčame podľa vlastnej fantázie a všetko pomocou póru, ktorý sme nakrájali na tenučké a dlhé pásiky zviažeme. Volné medzery vyplníme feferónkami, scherri rajčinkami, syrovými korbáčmi, mladou cibuľkou, petržlenovou vňaťou, baraními rohmi, pažítkou. Môžete pracovať podľa vlastnej fantázie, skúšala som to po prvýkrát....trvalo to trošku dlho. Do prípravy zahŕňam aj doma robený majonézový šalát.

Diskusia k receptu

honestka
Velmi pekne!

Ak mozem podotknut, ze nie "scherri" rajcinky; (Sherry sa pije), ale pouziva sa "CHERRY" - cherry tomatoes (CERESNICKY) rajcinky ci paradajky.
2010
galka01
super mnamka kyticka, ked robis taketo pekne veci , tak len pre tvoju informaciu.Thajska kuchyna tradicne pouziva na oslavach podobne techniky kde este vyrezavaju zeleniny alebo ovocie.





babidka
inspirovala si ma , ked nabuduce budem robit studnu misu , tak to skusim .
evas13
Nádhera, priam výtvarné dielo s fantáziou
klaura
veľmi pekné, lahodí oku aj brušku ... určite :)
dada777
Nádherné, naozaj radosť a zároveň aj škoda zjesť.
nelajsia
no, aj keď si to robila prvýkrát.... výsledok je nádherný, niekedy sa oplatí trošku sa pohrať... je ta aj relax...pekný deň
marlen
milý 201O, video krásne, na môj vkus trocha dochytané jedlo:))), mojimi rukami by to nemohlo byť, po prvom pokuse by som ich mal určite kaput........
honestka
Marlen, ta zelenina co tvoria cinania veru ani nie je az tak dochytana, lebo vsetko sa dava do ladovej vody, aby to bolo krehke a niektore veci sa tam akoby v tom kupeli aj "dotvoria" (napr. cibulka sa roztvori do kvetu) atd... takze veselo by so vsetko mohol aj papkat .
A velmi pochybujem ze "galka01" by to nerobila s cistymi rukami!

vselijake veci by ta v restauracii prekvapili co nam do taniera polozia a zjeme, lebo o tom nevieme, alebo rozne lakave vyrobky, hruza pocuvat tych, ktori su okolo a vidia procesy, to by sme nejedli ozaj nic...
galka01
...ahoj, ahoj....ďakujem Vám za milé slová, niekedy vedia potešiť....a pracujem len a len s čistými rukami, je to moje povolanie...Pekný deň.
marlen
milá honestka, máte pravdu, ale ja som svoj príspevok myslel ako žart.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia