Vyprážáné držky s cibuľovo– zemiakovým šalátom

Miloš Miklánek
šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove, 30. apríla 2010
Vyprážáné držky s cibuľovo– zemiakovým šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
20 g
1 g
250 g
200 g
2 ks
100 g
800 g
300 g
40 g
20 g
30 g
100 g
30 g




Postup

  1. 1

    Uvarené a ošúpané zemiaky nakrájame na plátky, pridáme na rezance nakrájanú cibuľu, osolíme, okoreníme, pridáme nálev z uhoriek, soľ, cukor, ocot, najemno nakrájanú petržlenovú vňať a horčicu, premiešame a necháme postáť.

  2. 2

    Medzitým uvarené držky osolíme, okoreníme a obalíme v klasickom trojobale a potom usmažíme do zlata.

Diskusia k receptu

sjuz
och - tak držky vždy...:) Takto som to ešte neskúšala...
bozulka
@sjuz ani ja nie,rozmýšlam nad tým,že to budú držky vcelku varené a potom pokrájané,ale môže to byť dobré.Tiež môžu byť vždy a v akejkoľvek úprave.
evanaaa
Tie držky sa varia vcelku a až potom pokrájajú? Lebo tie predvarené z obchodu sú na prúžky krájané.
haston
skúsim to. ja robievam držkové rezne, ale z mletých držiek. ani tieto nemusia byť zlé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia