Guľky z mletého mäsa v omáčke

redakcia - fotkaredakcia, 1. februára 2010

Suroviny

0,5 kg
1 ks
2 ks
1 PL
5 zrniek
1-2 strúčiky
1/2 šálky
 trocha




Postup

  1. 1

    K mletému mäsu pridáme na troche tuku urestovanú pokrájanú cibuľu, soľ, žemle, všetko dobre premiešame a na strojčeku znova pomelieme. Potom utvoríme na pomúčenej doske guľôčky s priemerom asi 3 cm a na rozpálenom tuku ich zo všetkých strán opečieme.

  2. 2

    Preložíme ich do kastróla, pridáme k nim paradajkový pretlak, trochu vývaru, nasekaný cesnak, soľ, korenie a dusíme na miernom ohni 10–15 minút.

  3. 3

    Hotový pokrm posypeme petržlenovou vňaťou. Ako prílohu podávame dusenú ryžu alebo zemiaky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia