Zapečené bylinkové vajíčka

sandra - fotkasandra, 22. februára 2010

Suroviny

8 ks
1 ks
2 PL
2 PL
2 PL
1-2 PL
80 g
8 PL
1-2 KL




Postup

  1. 1

    Rúru rozpálime na 200 o C. Vajíčka ošúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Lyžičkou opatrne vyberieme žĺtky, aby sa bielky neporušili. Žĺtky dáme do misky, pridáme ošúpanú a nadrobno pokrájanú cibuľu, polovicu pokrájaných byliniek (vňať, estragón a bazalka), horčicu, syr, soľ, korenie a všetko spolu dobre premiešame. Touto zmesou naplníme bielky. Poukladáme ich do zapekacej misy.

    Zapečené bylinkové vajíčka - obrázok 1
  2. 2

    Maslo v menšej nádobe pomaly rozpustíme na slabom plameni a vmiešame doň druhú polovicu pokrájaných byliniek a citrónovú šťavu. Na každú polovicu vajíčka dáme kl tejto zmesi.

    Zapečené bylinkové vajíčka - obrázok 2
  3. 3

    Zapekáme pri teplote 200 o C asi 10 minút. Zapečené vajíčka servírujeme teplé a ozdobené čerstvými bylinkami. Môžeme k nim podávať čerstvo opečené hrianky alebo celozrnný tmavý chlieb.

Diskusia k receptu

Vymazať
bozulka
Podobné plnené vajcia robím,ale nikdy som ich nezapekala,vyskúšam.Môže to byť celkom dobrá večera a ktomu ešte pridať pohár vína a som blažená.
Sandra nás už pripravuje na Veľkonočné sviatky.Ďakujem za recepty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia