Ravioli di casa
Šéfkuchár reštaurácie Pizzeria Rotunda v Bratislave, 6. mája 2010
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
porcie
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
20 g |
|
2 dl |
|
1 dl |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
500 g |
|
400 g |
|
|
|
1 ks |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
100 g |
|
300 g |
|
1 dl |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do múky rozbijeme dve celé vajíčka, a dva žĺtky. Osolíme, pridáme olej, a vodu. Rukou vymiesime tuhé cesto. Pripravíme si plnku: Do misky si dáme žĺtok, riccottu, a nakrájanú šunku. Pridáme petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme a vymiešame.
- 2
Cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske. Počas vaľkania si podsýpame múku, aby sa cesto nelepilo na valček. Na spodný okraj cesta si poukladáme kôpky plnky asi 5 centimetrov od seba. Cesto okolo plnky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Spodný okraj cesta chytíme a preložíme cez plnku. Cesto okolo plnky prstami pritláčame, aby sa nám pekne spojilo. Špeciálnou vykrajovačkou vykrajujeme ravioli. Takto pripravené ich dáme variť do slanej vody.
- 3
Nakrájané šampiňóny orestujeme na oleji. Pridáme prelisovaný cesnak. Po chvíli šampiňóny zalejeme šľahačkou, osolíme a okoreníme. Uvarené ravioli pridáme k omáčke. Posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a chvíľu spolu povaríme, aby sa chute spojili. Podávame preliate šampiňónovou omáčkou, zdobíme bazalkou, petržlenovou vňaťou a červenou paprikou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu