Tagliatelle s omáčkou pesto

redakcia - fotkaredakcia, 10. marca 2010

Suroviny

400 g
2 viazaničky
2 strúčiky
1 viazanička
30 g
60 g
50 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Bazalku a petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a otrháme lístky zo stoniek. Pár lístkov bazalky odložíme bokom. Očistený cesnak, bylinky a píniové jadierka rozmixujeme, primiešame olej a syr, trochu osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na osminky. Dáme variť do väčšieho množstva osolenej vody. Po 5 minútach varenia pridáme rezance a spolu varíme asi 10–12 minút. Potom zlejeme vodu a necháme odtiecť.

  3. 3

    Rezance a zemiaky zmiešame so syrovou omáčkou s bylinkami, rozdelíme na taniere a ozdobíme lístkami bazalky.

Diskusia k receptu

Vymazať
bozulka
Celkom zaujímavý receptík,keď nemám píniové oriešky,ktoré sa nedajú vždy zohnať tak používam mandle alebo aj trošku vlašských orechov,ale mandle sú lepšie.Vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia