Vaječné karbonátky

redakcia - fotkaredakcia, 24. februára 2010

Suroviny

6 ks
2 ks
2 PL
200 ml
 trocha




Postup

  1. 1

    Na panvici speníme na oleji PL hladkej múky, prilejeme polovicu mlieka, zamiešame, dolejeme zvyšok a povaríme. Pridáme soľ, nakrájanú petržlenovú vňať a nastrúhané vajíčka.

  2. 2

    Dobre premiešame a podľa chuti prisolíme, keď je cesto riedke, pridáme strúhanku. Z hmoty potom vytvoríme fašírky, obalíme ich vo vajci a v strúhanke a na horúcom tuku opražíme.

  3. 3

    Majonézu zriedime vlažným mliekom, osolíme a ochutíme plnotučnou horčicou, karbonátky prelejeme ochutenou majonézou a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu