Prívarok zo zelenej fazuľky

redakcia - fotkaredakcia, 9. februára 2010
4-6
porcie
15 minút
príprava
35-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 ml
 trochu
1 PL
1 PL
1 strúčik
1/2 PL
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Mladým fazuľovým strukom odrežeme špičky, pokrájame ich na kúsky a v slanej vode uvaríme.

  2. 2

    Z múky, masti, cibuľky, petržlenovej vňate a rozotreného cesnaku, prípadne aj trošky papriky pripravíme svetlú zápražku, ktorou uvarené fazuľky zahustíme, podlejeme vývarom, podusíme a nakoniec pridáme kyslú smotanu a ocot. Krátko povaríme.

  3. 3

    Podávame s varenými zemiakmi alebo so slaným pečivom.

Diskusia k receptu