Hrudka z vajec
Róbert Baďo
šéfkuchár hotela Boboty vo Vrátnej doline , 25. februára 2010
šéfkuchár hotela Boboty vo Vrátnej doline , 25. februára 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
Hrudka: | |
1 l |
|
10 ks |
|
1 PL |
|
Vhodná cviklová príloha k hrudke: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na ozdobu hrudky: | |
|
|
|
|
Príloha na tanieri: | |
|
|
kúsok |
|
kúsok |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do studeného mlieka rozšľaháme vajcia, pridáme vegetu. Na miernom ohni za stáleho miešania varíme, pokiaľ sa vajcia nezrazia.
- 2
Hmotu necháme odcediť na site, primiešame sterilizovanú kukuricu a hrášok a potom ju vložíme do vhodnej nádoby, aby sa vytvarovala do tvaru hrudky.
- 3
Uvarenú cviklu nastrúhame na strúhadle a zmiešame s chrenom a zalejeme nálevom z vody, soli, korenia, octu a rasce. Podávame ako prílohu k hrudke.
- 4
NÁŠ TIP: Hrudka je tradičná súčasť veľkonočných stolov v mnohých regiónoch Slovenska, najmä východného. Pripravuje sa aj na sladko s vanilkovým cukrom a cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Fotku robil náš zamestnanec, je to napísané pod fotkou, treba len čítať. Aj autor receptu je uvedený, stačí pozrieť do pravého stĺpca. Hrášok a kukurica bola pridaná asi pre spestrenie receptu, keďže sa bežne do hrudky nedáva, nie je to uvedené ani v surovinách.
Čo sa týka autora fotografií, zrejme to je dôležité keď niekoho obviňujete, že je fotka "šlohnutá".