6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky nakrájame na kocky, pridáme na oleji upražené mandle, osolíme a okoreníme. Ďalej pridáme najemno nakrájanú cibuľku s posekanou petržlenovou vňaťou a všetko dobre premiešame.
- 2
Vložíme do maslom vymastenej zapekacej misky a zalejeme šľahačkou, v ktorej sme rozšľahali vajcia a okorenili muškátovým orieškom. Pekáč vložíme do rozpálenej rúry a upečieme dozlatista.
- 3
Podávame k jahňacine, baraniemu alebo kuraciemu masu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu