Vajíčka s lososovou plnkou

Róbert Baďo
šéfkuchár hotela Boboty vo Vrátnej doline, 22. februára 2010
Vajíčka s lososovou plnkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

4 ks
100 g
50 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Vajcia uvaríme natvrdo, rozpolíme po dĺžke. Žĺtky vymiešame s majonézou, lososom posekaným nadrobno a citrónovou šťavou. Rožok pokrájaný na šikmé kolieska opečieme na oleji alebo v toastovači a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Na rožky natrieme trochu peny, na ktorú nalepíme prázdne bielky, naplníme ich penou a ozdobíme kúskom citróna a vňaťou.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Plnené vajíčka sú veľmi peknou ozdobou studených mís. Môžeme ich podávať aj s tvarohovou, bryndzovou náplňou, výborná je tiež šunková pena. Vyniknú na zelenom šalátovom liste.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia