Vajíčka s lososovou plnkou
Róbert Baďo
šéfkuchár hotela Boboty vo Vrátnej doline, 22. februára 2010
šéfkuchár hotela Boboty vo Vrátnej doline, 22. februára 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Vajcia uvaríme natvrdo, rozpolíme po dĺžke. Žĺtky vymiešame s majonézou, lososom posekaným nadrobno a citrónovou šťavou. Rožok pokrájaný na šikmé kolieska opečieme na oleji alebo v toastovači a necháme vychladnúť.
- 2
Na rožky natrieme trochu peny, na ktorú nalepíme prázdne bielky, naplníme ich penou a ozdobíme kúskom citróna a vňaťou.
- 3
NÁŠ TIP: Plnené vajíčka sú veľmi peknou ozdobou studených mís. Môžeme ich podávať aj s tvarohovou, bryndzovou náplňou, výborná je tiež šunková pena. Vyniknú na zelenom šalátovom liste.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu