Kuracie soté s nivou
Dezider Krištof
šéfkuchár penziónu U mlynárky v Dudinciach, 17. marca 2010
šéfkuchár penziónu U mlynárky v Dudinciach, 17. marca 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Kuracie mäso pokrájame na rezance a posypeme grilovacím korením. Premiešame a osmažíme na horúcom tuku. Pridáme na rezance pokrájanú šunku a po chvíli na kocky pokrájaný plesňový syr. Premiešame a hneď podlejeme vývarom.
- 2
Privedieme do varu, zalejeme šľahačkovou smotanou a necháme zovrieť. Snažíme sa, aby sa plesňový syr úplne nerozpustil. Dozdobíme petržlenovou vňaťou a posypeme posekanými mandľami. Podávame s varenými zemiakmi.
- 3
NÁŠ TIP: Ak chceme, aby soté bolo menej kalorické, môžeme šľahačkovú smotanu nahradiť bielym jogurtom. Ten sa často využíva najmä v indickej kuchyni. Ázijskú chuť dodá jedlu aj kokosové mlieko.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu