Šalát z chobotnice

Ami El Gani
šéfkuchár reštaurácie a tapas baru Rambla v Bratislave, 11. marca 2010
Šalát z chobotnice
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
50 g
50 g
10 ks
1 ks
2 strúčiky
10 lístkov
5 PL




Postup

  1. 1

    Chobotnicu varíme v čistej vode s trochou soli asi 45 minút. Zatiaľ si nakrájame všetku zeleninu na pásiky. Počkáme, kým uvarená chobotnica vychladne, potom ju pokrájame na trojcentimetrové kúsky.

  2. 2

    Všetko spolu poriadne premiešame, pridáme bazalku, olivový olej, pokvapkáme citrónom, posolíme a okoreníme. Na ozdobu posypeme petržlenovou vňaťou.

  3. 3

    Náš tip: Varenie chobotnice: chobotnici odrežeme hlavu, vyvrátime chápadlá smerom von a ďalej upravujeme. Z hlavy odrežeme ostrým nožom kruh, na ktorom ostanú oči a vyhodíme ho. Hlavu potom opatrne rozrežeme po obvode tak, aby sme neporušili žľazu s atramentom, ktorú vyhodíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia