Šalát z chobotnice
Ami El Gani
šéfkuchár reštaurácie a tapas baru Rambla v Bratislave, 11. marca 2010
šéfkuchár reštaurácie a tapas baru Rambla v Bratislave, 11. marca 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Chobotnicu varíme v čistej vode s trochou soli asi 45 minút. Zatiaľ si nakrájame všetku zeleninu na pásiky. Počkáme, kým uvarená chobotnica vychladne, potom ju pokrájame na trojcentimetrové kúsky.
- 2
Všetko spolu poriadne premiešame, pridáme bazalku, olivový olej, pokvapkáme citrónom, posolíme a okoreníme. Na ozdobu posypeme petržlenovou vňaťou.
- 3
Náš tip: Varenie chobotnice: chobotnici odrežeme hlavu, vyvrátime chápadlá smerom von a ďalej upravujeme. Z hlavy odrežeme ostrým nožom kruh, na ktorom ostanú oči a vyhodíme ho. Hlavu potom opatrne rozrežeme po obvode tak, aby sme neporušili žľazu s atramentom, ktorú vyhodíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu