Recepty, kde je pažitka
Vajíčková nátierka
Baby našli recept na FB a hneď ho vyskúšali. Výsledok - vynikajúca nátierka, taká lahodná a tak som si hneď
pýtal návod ako ju urobili....
Slaná torta k 60. narodeninám
Robila som slanú tortu - ešte som takúto veľkú nerobila. Dala mi zabrať, aj za...
Bryndzové pirohy s hubovým ragú
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladiť, očistíme a postrúhame najemno. Pridáme múku, ...
Šalát z letnej kapusty
Chutný, zdravý, sýty a pritom nízkokalorický šalát zo surovín, z ktorých väčšinu asi máte...
Cestoviny podľa Tamary Kramárovej
Jednoduchý, rýchly a lacný recept od hudobníčky Tamary Kramárovej, ktorý poteší hlavne peňaženky všetkých študentov....
Treska so zázvorovou omáčkou podľa Kataríny Jesenskej
Pozrite si ako moderátorka a producentka Katarína Jesenská pripravuje tresku s voňavou pikantnou smotanovou omáčkou.
Lahodná nátierka z údeného pstruha
Keď muž priniesol údených pstruhov, tak som si hneď spomenula na túto lahodnú nátierku, ktorú som už dávnejšie "odkukala"
od kuchára Marcela Ihnačáka....
Debrecínsky dresing
Milovala som debrecínsku bagetu a
hlavne ten dresing v nej. Zakaždým ako
sme prišli na Slovensko...
Bryndzové slimáky
Je máj, hovorí sa, že májová bryndza je najlepšia - ale tá pravá 100 %-ná...
Bazalkové trojuholníčky s mozzarellou a pažítkou
Do vlažného mlieka dáme cukor, droždie,
zamiešame a necháme vzísť kvások. Múky
preosejeme a pridáme soľ,...
Krémová kukuřičná polévka
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájené brambory a kukuřici. Orestujeme, osolíme,...
Tortilla s kačacími prsičkami na rozmaríne
Kačacie prsia nasolíme, kožu narežeme
ostrým nožom do tvaru mriežky. Opečieme
na horúcej panvici asi 5 minút...
Domácí sýrové obložené vafle
Do mísy dáme mouku, sůl, pepř, strouhaný sýr, mléko, žloutky, pažitku,...
Nepravý chutný ramen s kuracím mäsom
Keď drahý dostal chuť na ramen, klikla som na známu stránku s rozvozom. Avšak nám...
Pohánkovo-zeleninové fašírky
Mala som mäkkú zeleninu, bolo ju
treba minúť... A pohánku som robila vždy len ako...
Chilli con carne na britský spôsob
Toto jedlo mám veľmi rád, preto Vám ponúkam osvedčený recept, ktorý ma ešte nesklamal....
Pečený králik na víne s flambovanými šampiňónmi
Pečený králik: Králika umyjeme, osolíme, okoreníme a dôkladne
prešpikujeme slaninou a cesnakom. Do pekáča
vložíme na...
Králičia krémová polievka s knedličkami a pestom
Králičie predné umyjeme
a vložíme do hrnca s očistenou koreňovou zeleninou, očistenou celou cibuľou
a cesnakom. Zalejeme...
Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom
V tomto receptíku ide skôr o kombináciu príloh, než o samotnú rybku. Prílohy sa dajú,...
Avokádový toast s vajíčkom
Avokádo predelíme, vytiahneme kôstku, vydlabeme a roztlačíme vidličkou. Pridáme olúpanú nakrájanú
paradajku bez jadierok, ...
Bravčové pliecko s cviklovými plackami a bryndzou
Bravčové pliecko narežeme
na plátky, osolíme, okoreníme,
pridáme bylinky, sprudka opečieme na grile a vložíme...
Kuracie kúsky so zemiakmi z jednej panvičky
Očistené zemiaky nakrájame na mesiačiky a poukladáme na panvicu vhodnú do rúry. Pokvapkáme olivovým olejom, ...
Bryndzové halušky podľa Kristíny Nemčkovej
Bryndzové halušky, ktoré robí Kristína Nemčková, víťazka súťaže MasterChef Česko, nie sú také, ...
Cícerové fašírky s halloumi syrom
Ak ste si dali predsavzatie do nového
roku jesť menej mäsa, tento recept je
skvela obmena...
Bešamelové krokety s masem a sýrem
Na másle zpěníme nakrájené cibule, posypeme moukou a dobře promícháme. Cibulovou jíšku pomalu zaléváme mlékem...
Kuřecí prsa plněná čedarem a šunkou s květákovou přílohou
Kuřecí prsa rozkrojíme, ale nedokrojíme (na motýlka). Lehce naklepeme přes folii, osolíme a opepříme,...
Strapaté halušky
Tieto halušky sú zvláštne tým, že kyslá kapusta je priamo v ceste a preto vyzerajú strapato....
Bramborové koule plněné šunkou a sýrem
Plátky goudy a šunky naskládáme střídavě na sebe a nakrájíme na kostky, které spíchneme párátky, ...
Tvarohová nátierka
V zdravej kuchyni by tvaroh nemal chýbať. Ak vám sladké nechutí, je možné ho podávať aj v slanej forme....
Vajíčková nátierka
Baby našli recept na FB a hneď ho vyskúšali. Výsledok - vynikajúca nátierka, taká lahodná a tak som si hneď pýtal návod ako ju urobili....
Slaná torta k 60. narodeninám
Robila som slanú tortu - ešte som takúto veľkú nerobila. Dala mi zabrať, aj za...
Bryndzové pirohy s hubovým ragú
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladiť, očistíme a postrúhame najemno. Pridáme múku, ...
Šalát z letnej kapusty
Chutný, zdravý, sýty a pritom nízkokalorický šalát zo surovín, z ktorých väčšinu asi máte...
Cestoviny podľa Tamary Kramárovej
Jednoduchý, rýchly a lacný recept od hudobníčky Tamary Kramárovej, ktorý poteší hlavne peňaženky všetkých študentov....
Treska so zázvorovou omáčkou podľa Kataríny Jesenskej
Pozrite si ako moderátorka a producentka Katarína Jesenská pripravuje tresku s voňavou pikantnou smotanovou omáčkou.
Lahodná nátierka z údeného pstruha
Keď muž priniesol údených pstruhov, tak som si hneď spomenula na túto lahodnú nátierku, ktorú som už dávnejšie "odkukala" od kuchára Marcela Ihnačáka....
Debrecínsky dresing
Milovala som debrecínsku bagetu a hlavne ten dresing v nej. Zakaždým ako sme prišli na Slovensko...
Bryndzové slimáky
Je máj, hovorí sa, že májová bryndza je najlepšia - ale tá pravá 100 %-ná...
Bazalkové trojuholníčky s mozzarellou a pažítkou
Do vlažného mlieka dáme cukor, droždie, zamiešame a necháme vzísť kvások. Múky preosejeme a pridáme soľ,...
Krémová kukuřičná polévka
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájené brambory a kukuřici. Orestujeme, osolíme,...
Tortilla s kačacími prsičkami na rozmaríne
Kačacie prsia nasolíme, kožu narežeme ostrým nožom do tvaru mriežky. Opečieme na horúcej panvici asi 5 minút...
Domácí sýrové obložené vafle
Do mísy dáme mouku, sůl, pepř, strouhaný sýr, mléko, žloutky, pažitku,...
Nepravý chutný ramen s kuracím mäsom
Keď drahý dostal chuť na ramen, klikla som na známu stránku s rozvozom. Avšak nám...
Pohánkovo-zeleninové fašírky
Mala som mäkkú zeleninu, bolo ju treba minúť... A pohánku som robila vždy len ako...
Chilli con carne na britský spôsob
Toto jedlo mám veľmi rád, preto Vám ponúkam osvedčený recept, ktorý ma ešte nesklamal....
Pečený králik na víne s flambovanými šampiňónmi
Pečený králik: Králika umyjeme, osolíme, okoreníme a dôkladne prešpikujeme slaninou a cesnakom. Do pekáča vložíme na...
Králičia krémová polievka s knedličkami a pestom
Králičie predné umyjeme a vložíme do hrnca s očistenou koreňovou zeleninou, očistenou celou cibuľou a cesnakom. Zalejeme...
Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom
V tomto receptíku ide skôr o kombináciu príloh, než o samotnú rybku. Prílohy sa dajú,...
Avokádový toast s vajíčkom
Avokádo predelíme, vytiahneme kôstku, vydlabeme a roztlačíme vidličkou. Pridáme olúpanú nakrájanú paradajku bez jadierok, ...
Bravčové pliecko s cviklovými plackami a bryndzou
Bravčové pliecko narežeme na plátky, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, sprudka opečieme na grile a vložíme...
Kuracie kúsky so zemiakmi z jednej panvičky
Očistené zemiaky nakrájame na mesiačiky a poukladáme na panvicu vhodnú do rúry. Pokvapkáme olivovým olejom, ...
Bryndzové halušky podľa Kristíny Nemčkovej
Bryndzové halušky, ktoré robí Kristína Nemčková, víťazka súťaže MasterChef Česko, nie sú také, ...
Cícerové fašírky s halloumi syrom
Ak ste si dali predsavzatie do nového roku jesť menej mäsa, tento recept je skvela obmena...
Bešamelové krokety s masem a sýrem
Na másle zpěníme nakrájené cibule, posypeme moukou a dobře promícháme. Cibulovou jíšku pomalu zaléváme mlékem...
Kuřecí prsa plněná čedarem a šunkou s květákovou přílohou
Kuřecí prsa rozkrojíme, ale nedokrojíme (na motýlka). Lehce naklepeme přes folii, osolíme a opepříme,...
Strapaté halušky
Tieto halušky sú zvláštne tým, že kyslá kapusta je priamo v ceste a preto vyzerajú strapato....
Bramborové koule plněné šunkou a sýrem
Plátky goudy a šunky naskládáme střídavě na sebe a nakrájíme na kostky, které spíchneme párátky, ...
Tvarohová nátierka
V zdravej kuchyni by tvaroh nemal chýbať. Ak vám sladké nechutí, je možné ho podávať aj v slanej forme....