Zemiakovo-bryndzový posúch s jalapeňo papričkami
Šuhajíci pri panvici, 14. mája 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
na 250 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
200 ml vlažná |
|
50 ml |
|
10 g |
|
1/4 V |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
100 ml |
|
2 strúčiky |
|
150 g |
|
150 g |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: V miske rozdrvíme droždie vo vode s pivom a cukrom. Potom pridáme hladkú múku a poriadne vymiesime cesto. Na konci pridáme soľ a olivový olej, znova poriadne premiesime. Cesto rozdelíme na 2–3 časti (podľa toho, aký veľký posúch chceme), zabalíme do vrecúška a necháme postáť v chladničke aspoň pol hodiny (ideálne je aspoň 2 hodiny).
- 2
Zemiaky očistíme a nakrájame na strúhadle na tenké plátky. Cesnak rozmixujeme v slnečnicovom oleji, trocha dosolíme, naložíme doňho zemiakové plátky a odložíme bokom.
- 3
Odležané cesto vyvaľkáme na cca 0,3 cm hrúbku, potrieme bryndzou vymiešanou so smotanou, pridáme nakrájané jalapeňo papričky a zemiakové plátky marinované v cesnaku.
- 4
Pečieme na rozpálenom plechu pri teplote 250 °C asi 8 minút, kým spodok posúcha nie je upečený. Upečený posúch posypeme nakrájanou pažítkou a dochutíme čerstvo namletým čiernym korením.
Tiež bryndzový posúch:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu