Slaná bábovka
Slaná bábovka

Kuracia bábovka

Marek Foltín
šéfkuchár hotela Devín v Bratislave, 3. apríla 2021
Kuracia bábovka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
90 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
4 ks
75 g
50 g
50 g (plátky)
15 g
Na zaliatie:
5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie mäso pokrájame na menšie rezne, ktoré osolíme a okoreníme. Syr nastrúhame, salámu vcelku nakrájame na hranolčeky a pažítku nasekáme.

  2. 2

    Pripravíme formu na bábovku, vyložíme ju papierom na pečenie. Na spodok formy naukladáme kuracie rezne. Na rezne poukladáme hranolčeky salámy, rozbijeme celé vajcia, posypeme syrom, pažítkou, ktorou nešetríme, a prikryjeme plátkami slaniny.

  3. 3

    Naukladáme ďalšiu vrstvu kuracích rezňov – medzi rezne môžeme vložiť plátky slaniny a vrch posypeme nastrúhaným syrom, pažítkou a zalejeme rozšľahanými vajcami. Dáme do rúry a pečieme zhruba 1,5 hodiny pri 180 °C.

Diskusia k receptu