Kuracia bábovka
Marek Foltín
šéfkuchár hotela Devín v Bratislave, 3. apríla 2021
šéfkuchár hotela Devín v Bratislave, 3. apríla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
90 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Kuracie mäso pokrájame na menšie rezne, ktoré osolíme a okoreníme. Syr nastrúhame, salámu vcelku nakrájame na hranolčeky a pažítku nasekáme.
- 2
Pripravíme formu na bábovku, vyložíme ju papierom na pečenie. Na spodok formy naukladáme kuracie rezne. Na rezne poukladáme hranolčeky salámy, rozbijeme celé vajcia, posypeme syrom, pažítkou, ktorou nešetríme, a prikryjeme plátkami slaniny.
- 3
Naukladáme ďalšiu vrstvu kuracích rezňov – medzi rezne môžeme vložiť plátky slaniny a vrch posypeme nastrúhaným syrom, pažítkou a zalejeme rozšľahanými vajcami. Dáme do rúry a pečieme zhruba 1,5 hodiny pri 180 °C.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu