60-sekundová mrvenička fotorecept
Foto: sev111
Obľúbená mrvenička...
1 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do sekáčika dáme krupicu (môže byť aj špaldová krupica), vajíčko a bylinky.
-
2
Zatvoríme a mixneme a vidíme, či treba dať krupicu či nie. Čím dlhšie mixujeme, tým je mrvenička drobnejšia. Ak je cesto zlepené, treba pridať krupicu.
-
3
Takto pripravenú mrveničku buď hneď vyvaríme, alebo usušíme na ďalšie uskladnenie.
-
4
Želám dobrú chuť.
-
5
Naj je, keď sa robí s domácich vajíčok. Toto sú moje domáce vajíčka.
Ďakujem, no mám super sliepočky 😊
Ďakujem veľmi pekne😊
Farba peria neovlyvňuje farbu škrupiny u vajíčok.
Sliepočky mám rôzne.
Niekedy mam aj taketo mega vajíčka.
Ďakujem
Ďakujem😊
Ďakujem veľmi pekne 😊
Zaujimave, dakujem a ako si to vysvetlujes, ze su tie vajicka take farebne?
Moja babka mala sliepky tiez rozne, ale vajicka iba biele, alebo hnede a tiez obcas take mega s dvoma zltkami,
Vajicka su farebne podla druhu sliepok, kazdy druh ma svoje zafarbenie. Preto mam taky mix. Chovu sa venujem veľa rokov. Teraz mi ešte chýbaju perličie vajíčka, len tie nesu len v lete vajička bez cholesterolu.
Zelene su z menším obsahom cholesterolu....
Vajicka su podla druhu maju svoju specialne danu farbu vajicok.
Ak chcete zelene vajicka tak budete chovat take plemeno. Tie obsahuju menej cholesterolu oproti beznym vajickam.
Bez cholesterolu su aj perlicie tie vsak v zime nenesu..
Chovu sa venujem uz vela rokov..
Uz len pstros mi chyba 😅🤣😂
Ďakujem veľmi pekne.
Keď je čas robim aj rezance 😊