Bryndzovník fotorecept
Foto: gordonko
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
150 ml |
|
1 ČL |
|
1 kocka |
|
1/2 ČL |
|
3 PL |
|
1 ks veľký (uvarený v šupke) |
|
Navrch: | |
500 g |
|
2 kelímky |
|
300 g |
|
2 ks |
|
|
Postup
-
1
Potrebné suroviny. Väčší v šupke uvarený zemiak necháme vychladnúť a potom ho ošúpeme a nastrúhame na jemnom srtrúhadle. Z mlieka, droždia a cukru si zarobíme kvások a necháme ho nabehnúť.
-
2
Do misky od mixéra dáme nastrúhaný zemiak, hladkú múku, olej, soľ a vzídený kvások. Dobre vymiešame a zakryté cesto necháme nakysnúť.
-
3
Nakysnuté cesto trochu prepracujeme a rozvaľkáme, preložíme ho na vymastený pekáč, upravíme ho do krajov pekáča a necháme znova nakysnúť cca 10 minút.
-
4
Nakysnuté cesto natrieme plnkou z bryndze, smotany a trochy soli. Posypeme na mesiačiky pokrájanou cibuľou, na kocky pokrájanou slaninkou a dáme piecť do vyhriatej rúry 180 °C na približne 25 minút.
-
5
Hotový bryndzovník posypeme pokrájanou pažítkou. DOBRÚ CHUŤ
Diskusia k receptu