Bryndzový koláč
Bryndzový koláč

Bryndzovník fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 26. mája 2021
Bryndzovník (fotorecept)
Foto: gordonko
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
150 ml
1 ČL
1 kocka
1/2 ČL
3 PL
1 ks veľký (uvarený v šupke)
Navrch:
500 g
2 kelímky
300 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebné suroviny. Väčší v šupke uvarený zemiak necháme vychladnúť a potom ho ošúpeme a nastrúhame na jemnom srtrúhadle. Z mlieka, droždia a cukru si zarobíme kvások a necháme ho nabehnúť.

    Bryndzovník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky od mixéra dáme nastrúhaný zemiak, hladkú múku, olej, soľ a vzídený kvások. Dobre vymiešame a zakryté cesto necháme nakysnúť.

    Bryndzovník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto trochu prepracujeme a rozvaľkáme, preložíme ho na vymastený pekáč, upravíme ho do krajov pekáča a necháme znova nakysnúť cca 10 minút.

    Bryndzovník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakysnuté cesto natrieme plnkou z bryndze, smotany a trochy soli. Posypeme na mesiačiky pokrájanou cibuľou, na kocky pokrájanou slaninkou a dáme piecť do vyhriatej rúry 180 °C na približne 25 minút.

    Bryndzovník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotový bryndzovník posypeme pokrájanou pažítkou. DOBRÚ CHUŤ

    Bryndzovník (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
@gordonko , viem, že máš zlaté ruky a si šikovný kuchár, tak aj tento bryndzovník je iste zárukou dobrej chuti a rada by som si z neho kúsok dala, škoda, že nie som nablízku.