Veľkonočná hrudka s pažítkou
Marek Foltín
šéfkuchár hotela Devín v Bratislave, 2. apríla 2021
šéfkuchár hotela Devín v Bratislave, 2. apríla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do misky rozbijeme vajcia, pridáme soľ, korenie, cukor a najemno nasekanú pažítku. Všetko spolu rozšľaháme.
- 2
Do hrnca nalejeme mlieko a dáme zohrievať. Pridáme rozšľahané ochutené vajíčka a varíme, kým vajcia nezačnú hrudkovatieť. Potom varíme ešte asi 2–3 minúty.
- 3
Do väčšej misy pripravíme sitko, do sitka vložíme domácu látkovú utierku. Vajcia s mliekom prelejeme do utierky a necháme stiecť. Potom ešte vytlačíme prebytočnú vodu. Utierku zatiahneme do tvaru gule a necháme zavesenú alebo položenú v sitku stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí a vychladnutí môžeme hrudku servírovať.
Tiež hrudka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu