Veľkonočná hrudka s pažítkou

Marek Foltín
šéfkuchár hotela Devín v Bratislave, 2. apríla 2021
Veľkonočná hrudka s pažítkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava

Suroviny

1,1 l
10 ks
20 g
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misky rozbijeme vajcia, pridáme soľ, korenie, cukor a najemno nasekanú pažítku. Všetko spolu rozšľaháme.

  2. 2

    Do hrnca nalejeme mlieko a dáme zohrievať. Pridáme rozšľahané ochutené vajíčka a varíme, kým vajcia nezačnú hrudkovatieť. Potom varíme ešte asi 2–3 minúty.

  3. 3

    Do väčšej misy pripravíme sitko, do sitka vložíme domácu látkovú utierku. Vajcia s mliekom prelejeme do utierky a necháme stiecť. Potom ešte vytlačíme prebytočnú vodu. Utierku zatiahneme do tvaru gule a necháme zavesenú alebo položenú v sitku stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí a vychladnutí môžeme hrudku servírovať.

Diskusia k receptu