Brokolicové donuty bez múky

siuuu - fotkasiuuu, 24. januára 2021
Brokolicové donuty bez múky
Foto: siuuu

Ľahká večera alebo olovrant. Veľmi sa mi páči tvar donutov, tak som si zaobstarala formu - vlastne práve kvôli týmto brokolicovým, ktoré som Zobraziť celý popisĽahká večera alebo olovrant. Veľmi sa mi páči tvar donutov, tak som si zaobstarala formu - vlastne práve kvôli týmto brokolicovým, ktoré som videla v minulosti niekde v časopise. Ale až teraz som sa konečne dokopala k ich príprave. Postup a recept som si trocha upravila, pretože originál sa robili v mikrovlnke, ktorú ja nemusím. Sú jemné, nadýchané a chutné - pýtajú si sviežu prílohu, ja som podávala so šalátom a jednoduchým jogurtovým dipom.

8 ks
porcií
10 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Donuty:
200 g
2 ks
80 g
podľa chuti
podľa chuti (alebo čierne korenie)
1/4 ČL
Dip:
150 g hustý neochutený
1-2 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti (alebo čierne korenie)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Brokolicu rozoberieme na čo najmenšie ružičky (použila som iba vrch bez stonky), umyjeme a uparíme alebo uvaríme do mäkka. Scedíme, roztlačíme pučidlom na zemiaky, pridáme rozšľahané vajíčka, najemno postrúhaný syr (použila som Leerdamer a Grana Padano), soľ, korenie a 2 štipky (medzi prsty) prášku do pečiva.

  2. 2

    Zmiešame, rozdelíme do jemne pomastenej formy na donuty (mám silikónovú) - plnila som až po vrch, ktorú sme položili na pekáč kvôli lepšej manipulácii. Rúru zohrejeme na 200 °C a pečieme 20-25 minút (vyskúšame špajdľou). Necháme 5-10 minút vychladnúť a podávame. Ja som mala so šalátom a jemne pikantným jogurtovým dipom, ktorým som donuty potrela z hornej strany a posypala pažítkou - namáčať sa veľmi nedali - keďže neobsahujú múku, sú krehké.

  3. 3

    Dip: zmiešame jogurt, prelisovaný cesnak, soľ, korenie a posekanú pažítku.

Diskusia k receptu

haji
Velmi pěkný receptík, neotřelý a fotogenický! S radostí bych dala košt, krásná práce! Hezkou neděli!
1x siuuu
dvorka
Včera som recept vyskúšala a mal u mňa veľký úspech. Brokolicu milujem a nakoľko som ju mala v chladničke aj so syrom, tak som si urobila síce nie donuty, ale mafiny. Na povrchu chrumkavé, vo vnútri nadýchané. Už mám pripravený karfiol na druhý pokus. Dúfam že to bude zas taká dobrota ako s brokolice. Veľká vďaka za úžasný recept. Teda, úžasné jedlo.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia