Konfitované jahňacie lýtko
Marek Foltín
šéfkuchár hotela Devín v Bratislave, 5. apríla 2021
šéfkuchár hotela Devín v Bratislave, 5. apríla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Jahňacie lýtko prešpikujeme rozmarínom a cesnakom. Osolíme, okoreníme a necháme marinovať 5–6 hodín. Potom ho položíme na hlbší plech alebo do hrnca, zalejeme rozpustenou bravčovou masťou, pridáme koreniny a v rúre rozohriatej na 100 °C konfitujeme 3 hodiny. Hotové mäso vyberieme z tuku a necháme vychladnúť.
- 2
Umyté zemiaky umyjeme a nožom priečne narežeme asi do 2/3. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rozohriatej rúre 30 minút pri 180 stupňoch.
- 3
Pred podávaním jahňacie mäso prehrejeme na rozpálenej panvici. Podávame s upečenými zemiakmi, ktoré ozdobíme kyslou smotanou, posypeme nasekanou pažítkou alebo jarnou cibuľkou.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu