Jahňacie mäso
Jahňacie mäso

Konfitované jahňacie lýtko

Marek Foltín
šéfkuchár hotela Devín v Bratislave, 5. apríla 2021
Konfitované jahňacie lýtko
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 ks
300 g
5 guľôčok
5 guľôčok
2 ks
1 vetvička
3 strúčiky
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňacie lýtko prešpikujeme rozmarínom a cesnakom. Osolíme, okoreníme a necháme marinovať 5–6 hodín. Potom ho položíme na hlbší plech alebo do hrnca, zalejeme rozpustenou bravčovou masťou, pridáme koreniny a v rúre rozohriatej na 100 °C konfitujeme 3 hodiny. Hotové mäso vyberieme z tuku a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Umyté zemiaky umyjeme a nožom priečne narežeme asi do 2/3. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rozohriatej rúre 30 minút pri 180 stupňoch.

  3. 3

    Pred podávaním jahňacie mäso prehrejeme na rozpálenej panvici. Podávame s upečenými zemiakmi, ktoré ozdobíme kyslou smotanou, posypeme nasekanou pažítkou alebo jarnou cibuľkou.

Recept je zaradený do kategórií:
Jahňacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu