Recepty, kde je paradajky
Focaccia - taliansky domáci chlieb s olivami
Pripravte si doma focacciu ako priamo v Taliansku. Skvelá s olivami a červenou cibuľou. Jednoduchá...
Daal (polievka z červenej šošovice)
V indickej kuchyni sa jedlo delí podľa piatich chutí – sladké, slané, korenisté, horké a kyslé. Správne vyvážené indické jedlo by
malo obsahovať všetky chute....
Zapekané cukety s paradajkami a mozzarellou
Pre milovníkov zdravej stravy. Zdravá príloha, ktorú sa oplatí vyskúšať.
Hovädzí guláš
Hurá. Guláš je vynikajúce jedlo a ja sa vždy teším, keď si ho môžem pripraviť...
Moja slaná torta
Toastový chlieb si uložíme na podnos. Ja som použil 8 kusov. Poukladal som ho...
Hemendex s paradajkami a paprikou
Toto je overený rodinný recept, takto to pripravoval môj otec a takto som si ho hádam 1000-krát, pripravil aj ja....
Ezme
Ezme je jeden výborný šalát z tureckej kuchyne. Zelenina v ňom je krájaná na drobno a...
Cestoviny ako ich robí babička (macarrones de la abuela)
Tieto jednoduché cestoviny sú v Katalánsku veľmi obľúbené, hlavne u detí. Nezaobíde sa bez nich ani jedna návšteva u babičiek a ani jedna oslava, na ktorej sú deti....
Dvoranský burger s tekvicovou plackou a cesnakovou majonézou
Každé ročné obdobie motivuje
šéfkuchára preniesť sezónu na tanier. Jeseň
je však u mňa jednotkou. V záhradách,
sadoch a lesoch sa nájde veľa farebného
a voňavého a všetko sa to dá premeniť na
výnimočné jedlo....
Burger s cibuľovou marmeládou
Domáci burger to je celkom iná vec ako ten, ktorý poznáte z bežného fastfoodu....
Rýchle cestoviny s medvedím cesnakom
Chuť cesnaku mám veľmi rada a obľúbila som si aj cestoviny. Od kolegyňky som dostala pastu...
Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou
Pripravíme si suroviny: panenku, mozzarellu, sušené paradajky, soľ, oregano a mleté čierne korenie....
Pôstna plnená zelenina
Plnená zelenina tak trocha na grécky spôsob "gemista", čo v gréčtine znamená plnená. Táto verzia je bez mäsa, čo však nie je
podmienka....
Pikant - paprikovo-paradajkový krém s červenou cibuľou
Dostali sme za pohárik pikantu a tak sme sa...
Holuby so zeleninou a s batatmi
Jednoduchý, rýchly a voňavý recept na prípravu holubieho mäsa.
Môj domáci kečup
Domácich kečupov je na internete
kopa, ale tento som si prispôsobila
podľa chuti. Moji chlapci...
Polievka z pečených paradajok podľa Katky
Tento recept som objavila na youtube, robila ho vlogerka Katka (my Irish Life).
Tak som...
Svieža chutná plnená letná zelenina
Svieža chutná plnená letná zelenina - Свежи и вкусни пълнени летни зеленчуци. Osviežujúce ľahké letné jedlo,...
Lenivý paradajkový pretlak
Pri úžasnej úrode paradajok je
varenie pretlaku nekonečný príbeh.
Ja ho už roky robím takto
jednoducho....
Bravčové soté so zemiakovou plackou
Tentokrát nám ďalšiu slovenskú dobrotu zo salaša pripravili Jozef Mak a Juraj Bača.
Horčičová krkovička pečená so zeleninou
Krkovička naložená v horčici, pečená s
cibuľou, paprikou a rajčinami. Ideálny
nedeľný obed.
Chilli con carne z pomalého hrnca
Pre milovníkov pomalých hrncov :-))
Recept je podľa Jane Hornby.
Lahôdkový zapečený baklažán
Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....
Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“
pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....
Ratatouille
Zeleninu - cuketu, baklažán, cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na tenšie kolieska.
Zeleninové lasagne
Očistenú mrkvu, zeler a petržlen nakrájame
na kolieska. Zeleninu orestujeme na
rozpálenom oleji. Pridáme nakrájané
paradajky...
Pečené kura - domáce verzus veľkochov
Porovnáme si kura z domáceho chovu brojler ROSS 308 a bežné kura dostupné v obchode. Jedna...
Moje jednoducho vynikajúce pizzovníky
Vyskúšala som veľa receptov na
pizzovníky a tento je pre mňa ten najlepší.
Vyskúšajte...
Grilovaná krkovička s bylinkovým šalátom Tabouleh
Dnes vám prinášame mäsový recept, vhodný na letnú grilovačku. Tá grilovaná krkovička rozvoniava až sem. A k nej sme pripravili skvelý šalát libanonského pôvodu – Tabouleh....
Focaccia - taliansky domáci chlieb s olivami
Pripravte si doma focacciu ako priamo v Taliansku. Skvelá s olivami a červenou cibuľou. Jednoduchá...
Daal (polievka z červenej šošovice)
V indickej kuchyni sa jedlo delí podľa piatich chutí – sladké, slané, korenisté, horké a kyslé. Správne vyvážené indické jedlo by malo obsahovať všetky chute....
Zapekané cukety s paradajkami a mozzarellou
Pre milovníkov zdravej stravy. Zdravá príloha, ktorú sa oplatí vyskúšať.
Hovädzí guláš
Hurá. Guláš je vynikajúce jedlo a ja sa vždy teším, keď si ho môžem pripraviť...
Moja slaná torta
Toastový chlieb si uložíme na podnos. Ja som použil 8 kusov. Poukladal som ho...
Hemendex s paradajkami a paprikou
Toto je overený rodinný recept, takto to pripravoval môj otec a takto som si ho hádam 1000-krát, pripravil aj ja....
Ezme
Ezme je jeden výborný šalát z tureckej kuchyne. Zelenina v ňom je krájaná na drobno a...
Cestoviny ako ich robí babička (macarrones de la abuela)
Tieto jednoduché cestoviny sú v Katalánsku veľmi obľúbené, hlavne u detí. Nezaobíde sa bez nich ani jedna návšteva u babičiek a ani jedna oslava, na ktorej sú deti....
Dvoranský burger s tekvicovou plackou a cesnakovou majonézou
Každé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť sezónu na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa nájde veľa farebného a voňavého a všetko sa to dá premeniť na výnimočné jedlo....
Burger s cibuľovou marmeládou
Domáci burger to je celkom iná vec ako ten, ktorý poznáte z bežného fastfoodu....
Rýchle cestoviny s medvedím cesnakom
Chuť cesnaku mám veľmi rada a obľúbila som si aj cestoviny. Od kolegyňky som dostala pastu...
Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou
Pripravíme si suroviny: panenku, mozzarellu, sušené paradajky, soľ, oregano a mleté čierne korenie....
Pôstna plnená zelenina
Plnená zelenina tak trocha na grécky spôsob "gemista", čo v gréčtine znamená plnená. Táto verzia je bez mäsa, čo však nie je podmienka....
Pikant - paprikovo-paradajkový krém s červenou cibuľou
Dostali sme za pohárik pikantu a tak sme sa...
Holuby so zeleninou a s batatmi
Jednoduchý, rýchly a voňavý recept na prípravu holubieho mäsa.
Môj domáci kečup
Domácich kečupov je na internete kopa, ale tento som si prispôsobila podľa chuti. Moji chlapci...
Polievka z pečených paradajok podľa Katky
Tento recept som objavila na youtube, robila ho vlogerka Katka (my Irish Life). Tak som...
Svieža chutná plnená letná zelenina
Svieža chutná plnená letná zelenina - Свежи и вкусни пълнени летни зеленчуци. Osviežujúce ľahké letné jedlo,...
Lenivý paradajkový pretlak
Pri úžasnej úrode paradajok je varenie pretlaku nekonečný príbeh. Ja ho už roky robím takto jednoducho....
Bravčové soté so zemiakovou plackou
Tentokrát nám ďalšiu slovenskú dobrotu zo salaša pripravili Jozef Mak a Juraj Bača.
Horčičová krkovička pečená so zeleninou
Krkovička naložená v horčici, pečená s cibuľou, paprikou a rajčinami. Ideálny nedeľný obed.
Chilli con carne z pomalého hrnca
Pre milovníkov pomalých hrncov :-)) Recept je podľa Jane Hornby.
Lahôdkový zapečený baklažán
Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....
Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“ pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....
Ratatouille
Zeleninu - cuketu, baklažán, cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na tenšie kolieska.
Zeleninové lasagne
Očistenú mrkvu, zeler a petržlen nakrájame na kolieska. Zeleninu orestujeme na rozpálenom oleji. Pridáme nakrájané paradajky...
Pečené kura - domáce verzus veľkochov
Porovnáme si kura z domáceho chovu brojler ROSS 308 a bežné kura dostupné v obchode. Jedna...
Moje jednoducho vynikajúce pizzovníky
Vyskúšala som veľa receptov na pizzovníky a tento je pre mňa ten najlepší. Vyskúšajte...
Grilovaná krkovička s bylinkovým šalátom Tabouleh
Dnes vám prinášame mäsový recept, vhodný na letnú grilovačku. Tá grilovaná krkovička rozvoniava až sem. A k nej sme pripravili skvelý šalát libanonského pôvodu – Tabouleh....