Recepty, kde je paradajky
Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou
Pripravíme si suroviny: panenku, mozzarellu, sušené paradajky, soľ, oregano a mleté čierne korenie....
Pôstna plnená zelenina
Plnená zelenina tak trocha na grécky spôsob "gemista", čo v gréčtine znamená plnená. Táto verzia je bez mäsa, čo však nie je
podmienka....
Pikant - paprikovo-paradajkový krém s červenou cibuľou
Dostali sme za pohárik pikantu a tak sme sa...
Holuby so zeleninou a s batatmi
Jednoduchý, rýchly a voňavý recept na prípravu holubieho mäsa.
Môj domáci kečup
Domácich kečupov je na internete
kopa, ale tento som si prispôsobila
podľa chuti. Moji chlapci...
Polievka z pečených paradajok podľa Katky
Tento recept som objavila na youtube, robila ho vlogerka Katka (my Irish Life).
Tak som...
Svieža chutná plnená letná zelenina
Svieža chutná plnená letná zelenina - Свежи и вкусни пълнени летни зеленчуци. Osviežujúce ľahké letné jedlo,...
Lenivý paradajkový pretlak
Pri úžasnej úrode paradajok je
varenie pretlaku nekonečný príbeh.
Ja ho už roky robím takto
jednoducho....
Bravčové soté so zemiakovou plackou
Tentokrát nám ďalšiu slovenskú dobrotu zo salaša pripravili Jozef Mak a Juraj Bača.
Horčičová krkovička pečená so zeleninou
Krkovička naložená v horčici, pečená s
cibuľou, paprikou a rajčinami. Ideálny
nedeľný obed.
Chilli con carne z pomalého hrnca
Pre milovníkov pomalých hrncov :-))
Recept je podľa Jane Hornby.
Lahôdkový zapečený baklažán
Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....
Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“
pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....
Ratatouille
Zeleninu - cuketu, baklažán, cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na tenšie kolieska.
Zeleninové lasagne
Očistenú mrkvu, zeler a petržlen nakrájame
na kolieska. Zeleninu orestujeme na
rozpálenom oleji. Pridáme nakrájané
paradajky...
Pečené kura - domáce verzus veľkochov
Porovnáme si kura z domáceho chovu brojler ROSS 308 a bežné kura dostupné v obchode. Jedna...
Moje jednoducho vynikajúce pizzovníky
Vyskúšala som veľa receptov na
pizzovníky a tento je pre mňa ten najlepší.
Vyskúšajte...
Grilovaná krkovička s bylinkovým šalátom Tabouleh
Dnes vám prinášame mäsový recept, vhodný na letnú grilovačku. Tá grilovaná krkovička rozvoniava až sem. A k nej sme pripravili skvelý šalát libanonského pôvodu – Tabouleh....
Divinový perkelt so zemiakovou knedľou
Cibuľu pokrájame na malé kocky, ktoré opražíme na masti, pridáme pokrájanú papriku a paradajky, ...
Bravčová panenka so šalviou a s pečeňovým ragú
Bravčovú panenku osolíme, pokvapkáme olejom, pridáme šalviu
a zarolujeme do priesvitnej fólie. Takto pripravenú rolku...
Tortilla s kačacími prsičkami na rozmaríne
Kačacie prsia nasolíme, kožu narežeme
ostrým nožom do tvaru mriežky. Opečieme
na horúcej panvici asi 5 minút...
Hamburger s batatovými hranolkami
Do mletého mäsa pridáme 2 pretlačené strúčiky cesnaku, osolíme a vytvarujeme mäso do okrúhlej placky...
Bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou, americkými zemiakmi a pečenou zeleninou
Jedlo ako stvorené na nedeľný obedík.
Vegan zeleninové karí s cícerom
Výborný tip na chutnú večeru pre celú rodinu. Vhodné pre ľudí s intoleranciou na laktózu či...
Mäsové „hortobádske“palacinky
Cibuľu nakrájame na malé
kocky a opražíme na masti
dozlatista. Odstavíme z ohňa
a pridáme mletú papriku, paradajkový...
Treska na zelenine (Bacallà amb samfaina)
Je to vlastne ryba s katalánskym ratatouille. Jednoduché, zdravé a chutné.
Perkelt z býčích žliaz s rezancami
Cibuľu nakrájame na malé
kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa, pridáme
mletú papriku, ...
Grilované kuracie kúsky s jarným šalátom
V miske vymiešame marinádu (soľ, mleté korenie, med, kečup, olej a grilovacie
korenie)...
Guľky z mletého mäsa s paradajkovou omáčkou
Na olivovovom oleji orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme talianske bylinky (ak nemáte, stačí aj...
Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou
Pripravíme si suroviny: panenku, mozzarellu, sušené paradajky, soľ, oregano a mleté čierne korenie....
Pôstna plnená zelenina
Plnená zelenina tak trocha na grécky spôsob "gemista", čo v gréčtine znamená plnená. Táto verzia je bez mäsa, čo však nie je podmienka....
Pikant - paprikovo-paradajkový krém s červenou cibuľou
Dostali sme za pohárik pikantu a tak sme sa...
Holuby so zeleninou a s batatmi
Jednoduchý, rýchly a voňavý recept na prípravu holubieho mäsa.
Môj domáci kečup
Domácich kečupov je na internete kopa, ale tento som si prispôsobila podľa chuti. Moji chlapci...
Polievka z pečených paradajok podľa Katky
Tento recept som objavila na youtube, robila ho vlogerka Katka (my Irish Life). Tak som...
Svieža chutná plnená letná zelenina
Svieža chutná plnená letná zelenina - Свежи и вкусни пълнени летни зеленчуци. Osviežujúce ľahké letné jedlo,...
Lenivý paradajkový pretlak
Pri úžasnej úrode paradajok je varenie pretlaku nekonečný príbeh. Ja ho už roky robím takto jednoducho....
Bravčové soté so zemiakovou plackou
Tentokrát nám ďalšiu slovenskú dobrotu zo salaša pripravili Jozef Mak a Juraj Bača.
Horčičová krkovička pečená so zeleninou
Krkovička naložená v horčici, pečená s cibuľou, paprikou a rajčinami. Ideálny nedeľný obed.
Chilli con carne z pomalého hrnca
Pre milovníkov pomalých hrncov :-)) Recept je podľa Jane Hornby.
Lahôdkový zapečený baklažán
Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....
Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“ pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....
Ratatouille
Zeleninu - cuketu, baklažán, cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na tenšie kolieska.
Zeleninové lasagne
Očistenú mrkvu, zeler a petržlen nakrájame na kolieska. Zeleninu orestujeme na rozpálenom oleji. Pridáme nakrájané paradajky...
Pečené kura - domáce verzus veľkochov
Porovnáme si kura z domáceho chovu brojler ROSS 308 a bežné kura dostupné v obchode. Jedna...
Moje jednoducho vynikajúce pizzovníky
Vyskúšala som veľa receptov na pizzovníky a tento je pre mňa ten najlepší. Vyskúšajte...
Grilovaná krkovička s bylinkovým šalátom Tabouleh
Dnes vám prinášame mäsový recept, vhodný na letnú grilovačku. Tá grilovaná krkovička rozvoniava až sem. A k nej sme pripravili skvelý šalát libanonského pôvodu – Tabouleh....
Divinový perkelt so zemiakovou knedľou
Cibuľu pokrájame na malé kocky, ktoré opražíme na masti, pridáme pokrájanú papriku a paradajky, ...
Bravčová panenka so šalviou a s pečeňovým ragú
Bravčovú panenku osolíme, pokvapkáme olejom, pridáme šalviu a zarolujeme do priesvitnej fólie. Takto pripravenú rolku...
Tortilla s kačacími prsičkami na rozmaríne
Kačacie prsia nasolíme, kožu narežeme ostrým nožom do tvaru mriežky. Opečieme na horúcej panvici asi 5 minút...
Hamburger s batatovými hranolkami
Do mletého mäsa pridáme 2 pretlačené strúčiky cesnaku, osolíme a vytvarujeme mäso do okrúhlej placky...
Bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou, americkými zemiakmi a pečenou zeleninou
Jedlo ako stvorené na nedeľný obedík.
Vegan zeleninové karí s cícerom
Výborný tip na chutnú večeru pre celú rodinu. Vhodné pre ľudí s intoleranciou na laktózu či...
Mäsové „hortobádske“palacinky
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa a pridáme mletú papriku, paradajkový...
Treska na zelenine (Bacallà amb samfaina)
Je to vlastne ryba s katalánskym ratatouille. Jednoduché, zdravé a chutné.
Perkelt z býčích žliaz s rezancami
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa, pridáme mletú papriku, ...
Grilované kuracie kúsky s jarným šalátom
V miske vymiešame marinádu (soľ, mleté korenie, med, kečup, olej a grilovacie korenie)...
Guľky z mletého mäsa s paradajkovou omáčkou
Na olivovovom oleji orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme talianske bylinky (ak nemáte, stačí aj...