Paradajková polievka
Paradajková polievka

Paradajková polievka s opečenou slaninou

Ivan Klčovský
šéfkuchár Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline, 18. júla 2021
Paradajková polievka s opečenou slaninou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

600 g
2 ks veľká
1 ks
1 stonka
2 strúčiky
50 g
1 PL
1 l
4 plátky
2 PL
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú cibuľu nakrájame na kocky, orestujeme, pridáme nakrájanú mrkvu, stonkový zeler, cesnak, paradajkový pretlak, krátko orestujeme.

  2. 2

    Pridáme nakrájané paradajky, všetko zalejeme vývarom a uvaríme do mäkka.

  3. 3

    Uvarenú zeleninu rozmixujeme, ochutíme a podávame s bazalkovým pestom, so smotanou a s dochrumkava upečeným plátkom slaniny.

Diskusia k receptu