Paradajková polievka s opečenou slaninou
Ivan Klčovský
šéfkuchár Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline, 18. júla 2021
šéfkuchár Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline, 18. júla 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Očistenú cibuľu nakrájame na kocky, orestujeme, pridáme nakrájanú mrkvu, stonkový zeler, cesnak, paradajkový pretlak, krátko orestujeme.
- 2
Pridáme nakrájané paradajky, všetko zalejeme vývarom a uvaríme do mäkka.
- 3
Uvarenú zeleninu rozmixujeme, ochutíme a podávame s bazalkovým pestom, so smotanou a s dochrumkava upečeným plátkom slaniny.
Tiež paradajková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu