Dusené hovädzie fašírky na zelenine
Foto: bugout
Jednohrncové, jednoduché jedlo. Podobné recepty tu nepochybne sú, ale myslím, že nie taký, kde by sa mäso dopredu neopekalo a ani takúto kombináciu byliniek Zobraziť celý popisJednohrncové, jednoduché jedlo. Podobné recepty tu nepochybne sú, ale myslím, že nie taký, kde by sa mäso dopredu neopekalo a ani takúto kombináciu byliniek som si nevšimol...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso pomelieme a pridáme vajcia, čajovú lyžičku soli, prelisovaný cesnak, saturejku a dobre premiešame. Odložíme bokom a pripravíme si základ.
- 2
Na olej dáme restovať nakrájanú cibuľu a zatiaľ si nakrájame mrkvu na kolieska, pridáme ju k cibuli a spolu ďalej opekáme cca 3 - 4 minúty. Popri tom krájame zvyšnu zeleninu... K cibuli a mrkve pridáme paradajkový pretlak a zarestujeme ho, po chvíľke pridáme lyžičku mletej červenej papriky a všetko spolu dobre premiešame.
- 3
Ku zmesi pridáme nakrájané paradajky a papriku. Dobre premiešame a podlejeme trochou vody. Na zmes poukladáme zemiaky pokrájané na mesiačiky a dosolíme, dokoreníme (ak chceme niečo pikantné, ja som dal isot) a pridáme bobkový list a ligurček. Ak treba ešte trochu podlejeme (počas prípravy nekontrolujeme a neodokrývame). Na vrch poukladáme fašírky vytvarované z mäsovej zmesi, zakryjeme a na najslabšom výkone dusíme cca 45 minút.
- 4
Na záver doplním, že množstvá surovín sú z pôvodného receptu ja som robil z polovičného množstva (z pol kila mäsa som urobil štyri fašírky). Chuť jedla sa bude odvíjať od chute zeleniny, takže čím lepšia zelenina, tým lepší finálny produkt. Autor podlieval vodou, ale vývar bude určite lepší...
Tiež hovädzie fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, ja som na tom rovnako pokiaľ ide o mäsové guľky a celkovo mleté mäso. Toto je môj najobľúbenejší recept na guľky :
varecha.pravda.sk/recepty/pulpeciki-fotorecept/19823-rece...
Děkuji za oblíbený odkaz, také pěkný receptík. Oprava hore v komente: skvostné - vypadlo mi v, mrška.