Poľovnícky teľací guláš fotorecept
Foto: izabella929
V nedeľu som zvykla variť spravidla vývar. Dnes som urobila výnimku a pripravila som teľací guláš. Veľmi chutne v ňom dominuje borievkové korenie a Zobraziť celý popisV nedeľu som zvykla variť spravidla vývar. Dnes som urobila výnimku a pripravila som teľací guláš. Veľmi chutne v ňom dominuje borievkové korenie a biele víno.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
500 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 plátok |
|
100 ml |
|
3 ks |
|
1 strúčik |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
5 ks |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Teľacie mäso som umyla a nakrájala na menšie kocky.
-
2
Mrkvu, petržlen a plátok zeleru som očistila, umyla a nakrájala.
-
3
Papriku a paradajky som umyla a nákrajala na kocky.
-
4
Do hrnca som dala rozohriať masť a orestovala som nakrájanú cibuľu.
-
5
K cibuli som pridala mäso a spolu som podusila, pokiaľ sa z mäsa odparila tekutina a zostalo len na tuku.
-
6
Pridala som k nemu paradajky a papriku a dusila spolu pokiaľ paradajky pustili šťavu
-
7
Pridala som mletú červenú papriku a spolu opiekla.
-
8
Podliala som horúcou vodou. Pridala som nakrájanú koreňovú zeleninu, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie a borievky, varila som, pokiaľ mäso nezmäklo. Potom som k nemu pridala na mesiačiky nakrájané zemiaky a uvarila. Keď boli zemiaky mäkké, pridala som biele víno a na malé kocky nakrájaný cesnak.
-
9
Hotový guláš som podávala s domácim chlebom. Prajem vám dobrú chuť.
Prajem Ti peknu nedelu
Rozhodne by ti u mna chutilo... Dakujem pekne za komentar...
Asi ano... Vykonam opravu..
Dakujem pekne za komentar...
Ďakujem pekne za komentár..
Ďakujem pekne za komentár
Hned by som vymenila, mam ho radsej ako masovy..
Dakujem pekne za komentar.
Dnes rano som to chcela napravit, ale neotvorilo mi recept k oprave...neviem co robim zle... Inak ked som zaliala vodou zaklad, teda maso s paprikou a paradajkami, vtedy som pridala korenovu zeleninu, solila, korenila a pridala vsetky prisady... Vino sa tak ci tak odpari, ale tito polovnici, ktori varili gulas u nas na chate, pridali vinko v zavere varenia gulasu. Ale kazdy si to moze upravit podla svojho gusta... Ďakujem pekne za komentár..
Telacinka je prilis jemna, aby som jej chut zmenila rascou a majorankou... Aj ked mam zasiatu vlastnu zahradnu majoranku a pocas leta pouzivam jej cerstvu formu a v zime tu istu susenu... Ako pises polovnici su betari a radi si pochutnaju na gulasi s vinkom... Tam kde som mala chatu som mala aj vinohrad a oni tam mali polovnicku chatu a tak sme robili vymenu,,, oni mi dali divinu a dostali odomna vino biele aj cervene... A tak ma naucili kedy treba do perkeltu a gulasu pridat vino,no a ze mali pravdu to som si overila aj v tomto gulasi..
Do Vášho receptu sme do bodu 8. dopísali pridanie nakrájanej koreňovej zeleniny. Snáď to takto bude v poriadku :) Ďakujeme za upresnenie.
Dakujem za doplnenie...
Chutny bol velmi... Dakujem pekne za komentar....