Kurací šalát
Kurací šalát

Hostia budú nadšení! Kurací šalát Gyros

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 21. júla 2021

Šalát sa pripravuje ľahko a rýchlo. Vhodný na sviatočný stôl kedykoľvek počas roka. Ja tento šalát často podávam aj ako hlavné jedlo na obed Zobraziť celý popisŠalát sa pripravuje ľahko a rýchlo. Vhodný na sviatočný stôl kedykoľvek počas roka. Ja tento šalát často podávam aj ako hlavné jedlo na obed alebo večeru.
Zdroj: https://youtu.be/xBzVa6vrdUo

5
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
1 ČL
2 PL
½ ks (alebo ľadový šalát )
280 g sladká, konzervovaná
100 g
1 ks
2 ks
6 ks
150 g
150 g (alebo biely grécky jogurt)
1-2 strúčiky
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Umyť zeleninu. Nakrájať kapustu (priečne, na prúžky hrubé cca 0,7 cm), paradajky (pozdĺžne na 4 kusy a potom priečne na kúsky hrubé cca 0,5 cm), uhorky (pozdĺžne 0,3 cm hrubé a potom priečne na prúžky) a cibuľu (na polovicu a potom tenko naprieč).

  2. 2

    Kuracie prsia nakrájať na kúsky cca 2×2 cm, pridať korenie gyros a smažiť na slnečnicovom oleji, kým nebudú hotové a potom nechať vychladnúť.

  3. 3

    Dresing pripraviť dôkladným zmiešaním majonézy s kyslou smotanou (alebo gréckym jogurtom) a pretlačeným cesnakom.

  4. 4

    Do šalátovej misy s objemom cca 2,3 litra naložiť vrstvy šalátu nasledovne: kuracie prsia (soľ a čierne korenie podľa chuti), cibuľa, uhorky, kukurica, polovica dresingu, paradajky, kečup, kapusta a zvyšok dresingu.

  5. 5

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/xBzVa6vrdUo

Diskusia k receptu

marianne
Takéto poukladane na seba všeličo a vychladené mám veľmi rada....niekedy naukladám čo sa v chaldničke nachádza...a vždy je to výborné, palec hore, páči sa mi aj tento Gyros