Mäsové guľky
Mäsové guľky

Ajapsandali s mäsovými guľôčkami

Doc. RNDr. Miloš Mikuš CSc.
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 15. augusta 2021
Ajapsandali s mäsovými guľôčkami
Foto: archív Miloša Mikuša
6
porcií
80 minút
príprava

Suroviny

500 g
600 g
2 ks veľké
2 PL
2 ks veľká
3 ks
2 ks
2 ks
3 strúčiky
50 ml
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
Mäsové guľôčky:
600 g
1 ks veľká
200 g (len striedka)
200 ml
2 ks
1 ČL
2 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky a baklažán nakrájame na rovnaké kocky, papriku na pásiky, cibuľu nadrobno. Do panvice dáme cibuľu, zemiaky, baklažán, bobkové listy a olej. Prikryté pražíme na miernom ohni, občas poriadne pomiešame, pokiaľ nie je zelenina mäkká.

  2. 2

    Pridáme ošúpané posekané paradajky a pretlak rozriedený 3 PL vody. Zamiešame a znovu prikryjeme. Po 3 minútach pridáme pokrájanú papriku, posekaný cesnak a zvyšné koreniny. Osolíme a prikryté dusíme ešte asi 5 minút.

  3. 3

    Mäsové guľôčky: Medzitým pomelieme hovädzie mäso spolu s cibuľou. Chlebovú striedku zalejeme mliekom a necháme 2-3 minúty postáť. Chlieb poriadne vyžmýkame a pridáme ho k mäsu. Pridáme vajcia, saturejku, nasekanú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie a soľ. Poriadne vymiešame. Vytvarujeme guľôčky, ktoré opekáme na oleji, alebo ich upečieme v rúre.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Mleté mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Varené

Diskusia k receptu