Ajapsandali s mäsovými guľôčkami
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 15. augusta 2021
Foto: archív Miloša Mikuša
porcií
príprava
Suroviny
500 g |
|
600 g |
|
2 ks veľké |
|
2 PL |
|
2 ks veľká |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
50 ml |
|
|
|
|
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Mäsové guľôčky: | |
600 g |
|
1 ks veľká |
|
200 g (len striedka) |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky a baklažán nakrájame na rovnaké kocky, papriku na pásiky, cibuľu nadrobno. Do panvice dáme cibuľu, zemiaky, baklažán, bobkové listy a olej. Prikryté pražíme na miernom ohni, občas poriadne pomiešame, pokiaľ nie je zelenina mäkká.
- 2
Pridáme ošúpané posekané paradajky a pretlak rozriedený 3 PL vody. Zamiešame a znovu prikryjeme. Po 3 minútach pridáme pokrájanú papriku, posekaný cesnak a zvyšné koreniny. Osolíme a prikryté dusíme ešte asi 5 minút.
- 3
Mäsové guľôčky: Medzitým pomelieme hovädzie mäso spolu s cibuľou. Chlebovú striedku zalejeme mliekom a necháme 2-3 minúty postáť. Chlieb poriadne vyžmýkame a pridáme ho k mäsu. Pridáme vajcia, saturejku, nasekanú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie a soľ. Poriadne vymiešame. Vytvarujeme guľôčky, ktoré opekáme na oleji, alebo ich upečieme v rúre.
Tiež mäsové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu