Výborné palacinky plnené šunkou a syrom fotorecept

Foto: Siuuu
Chutia výborne teplé aj studené. Recept má už hádam aj 25 rokov, je trocha prácnejší a teda je to riadna kalorická bomba, ale ochutnať Zobraziť celý popisChutia výborne teplé aj studené. Recept má už hádam aj 25 rokov, je trocha prácnejší a teda je to riadna kalorická bomba, ale ochutnať ho stojí za to. Robievam ho preto iba 1-2x do roka, po celé tie roky odvtedy, čo som ich prvýkrát ochutnala. A vždy si rovnako pochutíme.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Palacinky: | |
| 220 g | 
                                                             | 
                                                    
| 0,5 l | 
                                                             | 
                                                    
| 0,5 - 1 dl | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 2 kusy | 
                                                             | 
                                                    
| Bešamelová omáčka: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| studené | 
                                                             | 
                                                    
| strúhaný (alebo syr Grana Padano) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Okrem toho: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| plátkový | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| (na obaľovanie) | 
                                                             | 
                                                    
| (na obaľovanie) | 
                                                             | 
                                                    
| (na vyprážanie) | 
                                                             | 
                                                    
| (na vyprážanie) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Najskôr urobíme palacinky - z uvedeného množstva mi vyšlo 10 kusov. Necháme vychladnúť. Pripravíme bešamelovú omáčku - ja robím od oka, preto neviem jednotlivé gramáže surovín (rozpustíme maslo, pridáme múku, zarestujeme a prilievame studené mlieko podľa potreby a stále miešame, nakoniec ochutíme soľou, korením a pridáme strúhaný syr (nemusí byť ale dodá výbornú chuť). Paradajky pokrájame nadrobno, osolíme, okoreníme a zmiešame s posekanou petržlenovou vňaťou.
- 2
 Každú palacinku potrieme bešamelom, do stredu položíme plátok syra, na syr položíme plátok šunky, do stredu dáme 1-2 lyžičky paradajkovo-petržlenovej zmesi a urobíme balíček tak, že ...
                                                    - 3
 ...zahneme dovnútra pravý a ľavý okraj...
                                                    - 4
 ...zahneme k stredu spodnú stranu, potrieme kvapkou bešamelu...
                                                    - 5
 ... a nakoniec priklopíme vrchnou stranou. Balíčky obalíme v klasickom trojobale (múka, vajce, strúhanka) a vypražíme zo všetkých strán do zlatista. Podávame teplé alebo studené. Ja zvyčajne podávam iba so šalátom, pretože palacinky sú sýte, ale hodia sa aj varené zemiaky alebo zemiaková kaša.
                                                     - 2
 
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Verziu s údeným mäsom nepoznám (určite je tiež chutná), ale zvyšok čo píšeš je čistá pravda.