Vyprážané slané palacinky
Vyprážané slané palacinky

Výborné palacinky plnené šunkou a syrom fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 4. júla 2021
Výborné palacinky plnené šunkou a syrom (fotorecept)
Foto: Siuuu

Chutia výborne teplé aj studené. Recept má už hádam aj 25 rokov, je trocha prácnejší a teda je to riadna kalorická bomba, ale ochutnať Zobraziť celý popisChutia výborne teplé aj studené. Recept má už hádam aj 25 rokov, je trocha prácnejší a teda je to riadna kalorická bomba, ale ochutnať ho stojí za to. Robievam ho preto iba 1-2x do roka, po celé tie roky odvtedy, čo som ich prvýkrát ochutnala. A vždy si rovnako pochutíme.

20 minút
príprava
5-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Palacinky:
220 g
0,5 l
0,5 - 1 dl
štipka
2 kusy
Bešamelová omáčka:
 studené
 strúhaný (alebo syr Grana Padano)
Okrem toho:
 plátkový
 (na obaľovanie)
 (na obaľovanie)
  (na vyprážanie)
  (na vyprážanie)




Postup

  1. 1

    Najskôr urobíme palacinky - z uvedeného množstva mi vyšlo 10 kusov. Necháme vychladnúť. Pripravíme bešamelovú omáčku - ja robím od oka, preto neviem jednotlivé gramáže surovín (rozpustíme maslo, pridáme múku, zarestujeme a prilievame studené mlieko podľa potreby a stále miešame, nakoniec ochutíme soľou, korením a pridáme strúhaný syr (nemusí byť ale dodá výbornú chuť). Paradajky pokrájame nadrobno, osolíme, okoreníme a zmiešame s posekanou petržlenovou vňaťou.

  2. 2

    Každú palacinku potrieme bešamelom, do stredu položíme plátok syra, na syr položíme plátok šunky, do stredu dáme 1-2 lyžičky paradajkovo-petržlenovej zmesi a urobíme balíček tak, že ...

    Výborné palacinky plnené šunkou a syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...zahneme dovnútra pravý a ľavý okraj...

    Výborné palacinky plnené šunkou a syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...zahneme k stredu spodnú stranu, potrieme kvapkou bešamelu...

    Výborné palacinky plnené šunkou a syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ... a nakoniec priklopíme vrchnou stranou. Balíčky obalíme v klasickom trojobale (múka, vajce, strúhanka) a vypražíme zo všetkých strán do zlatista. Podávame teplé alebo studené. Ja zvyčajne podávam iba so šalátom, pretože palacinky sú sýte, ale hodia sa aj varené zemiaky alebo zemiaková kaša.

    Výborné palacinky plnené šunkou a syrom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, ještě jsem za ta léta neposbírala odvahu, též se mi to zdá být hodně syté jídlo. Ale jednou vyzkouším, navnadila jsi mě. Děkuji za inspiraci!
ariel
áno, áno, tento recept je naozaj skvost - taká hipstersky socialistická nostalgia- už pekných pár desaťročí. Jedávali sme ho ako deti na oslavách. Dokonca si ho pamätám plnený s údeným mletým mäsom,bez bešamelu , šialene nezdravé, ale také dobré, že kto by sa o to raz do roka staral? Vďaka za pridanie.
1x siuuu
siuuu
@ariel (14.7.2021 09:53)

Verziu s údeným mäsom nepoznám (určite je tiež chutná), ale zvyšok čo píšeš je čistá pravda.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia