Kuracie rizoto
Kuracie rizoto

Kuracie rizoto s kyslou kapustou videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 7. júla 2021

Takto ho pripravuje moja mama, ktorá kyslú kapustu jednoducho zbožňuje :-) Je to veľmi jednoduché a výborné jedlo z jedného hrnca, na ktorom Zobraziť celý popisTakto ho pripravuje moja mama, ktorá kyslú kapustu jednoducho zbožňuje :-) Je to veľmi jednoduché a výborné jedlo z jedného hrnca, na ktorom si určite pochutíte!
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/01/rizoto-s-kyslou-kapustou-masom.html?m=1

Kuracie rizoto s kyslou kapustou (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1 kg
1/2 kg
3,5 dl
3 ks
2 ks
1 ks
1 ks väčší
1,2 l
1 PL
2-3 ks
trocha




Postup

  1. 1

    Na oleji zosklovatíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku a necháme chvíľku poškvrčať. Následne pridáme kyslú kapustu, podlejeme 2 dl vody a necháme ju zakrytú zo 15 minút dusiť.

  2. 2

    Po uplynutí času pridáme k preddusenej kapuste mäso a necháme chvíľu takto spolu podusiť/prehriať, aby mäso zmenilo farbu. Napokon zalejeme 1 litrom vody, pridáme pokrájanú papriku, paradajky, bobkové listy, rascu, korenie, soľ a trocha vegety. Celé necháme spolu variť až do mäkka.

  3. 3

    Napokon pridáme ryžu a na menšie kúsky pokrájaný 1 veľký zemiak, alebo 2 malé zemiaky. Premiešame, ak treba dochutíme a zakryté necháme zo 20 minút dovariť, vlastne kým ryža spuchne :-)

    Kuracie rizoto s kyslou kapustou (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jedlo je výborné a odporúčam ho každému, kto má rád kyslú kapustu ;-) Je veľmi chutné a super šťavnaté :-) Prajem dobrú chuť!

    Kuracie rizoto s kyslou kapustou (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu, alebo na Youtube

Diskusia k receptu

polygon
Super. Tak toto si najbližšie uvarím. Už teraz sa mi zbiehajú slinky. Až na jednu maličkosť. Kapustu si podusím zvlášť a pridám ju ako poslednú. Kyslá kapusta bráni tomu, aby ostatné suroviny dokonale zmäkli.
motyka
Stehna na kyslej kapuste robím a je to vďačné a chutné jedlo. Ale pridať ryžu, to ma nenapadlo. Vynikajúci nápad - veď už nie je potrebná žiadna iná príloha a k tomu kuraciemu masku sa náramne hodí. Stále sa od teba niečo priučím milá @cesminaz. Najbližšie určite bude podľa teba, Díky.
cesminaz
Dakujem velmi krásne všetkým za milé komentáre a nahliadnutie :-) som rada, že sa jedlo páči. @polygon budem rada ak vyskúšaš, je to fantastické jedlo :-) Podla mňa variť to zvlášť je zbytočné, všetko bolo mäkké :-) al okrem toho, ked sa varí všetko spolu dlhší čas, tak má jedlo celkom inú chuť než ked to varíš zvlášt a potom len akoby zmiešaš :-) ale rob ako myslíš. Daj potom vedieť ako vám jedlo chutilo :-) @motyka Odporúčam, je to výborné jedlo! Ako píšeš, nič k tomu už netreba, je to už komplet jedlo :-) Jedine ak niekto chce, tak si k tomu môže dať aj kúsok chleba. Túto kombináciu som nevymyslela ja, ale varieva to moja mama a ja to len posúvam dalej :-) Po skúške mi prosím daj vedieť, som si istá, že neolutuješ :-) Pekne pozdravujem. Prajem všetkým pekný deň!
polygon
@cesminaz (9.7.2021 05:43)

Mala si pravdu. Dal som na tvoje odporúčanie a nekomplikoval som to s dusením kapusty zvlášť. Napriek tomu bolo všetko mäkkučké a chuť bola fantasická. Ešte raz ďakujem. A mám vo svojom repertoári zasa jedno vynikajúce jedlo, ktoré môžem a pri ktorom sa mi budú robiť vždy gule za ušami.
cesminaz
@polygon (10.7.2021 21:21)

Som naozaj velmi rada, že si vyskúšal a že jedlo chutilo :-) Vdaka pekne za odozvu.
kajaka
@polygon (8.7.2021 13:22
Vzhľadom na to že ja varím pre chuť a recept je dosť*starší*, ja to tiež urobím ,lebo udusiť kuracie mäso v kapuste je BOMBA chuť, ale tú ryžu urobím zvlášť (nie kapustu) 🤭
kozuza
Mňamóza. Pre Vás, Cezmína, mám zriadenú samostatnú KK, všetky vaše recepty zodpovedajú mojim chutiam. A dodám, že vďaka Vám som sa odvážila na kysnuté cestá a daria sa mi :o)
cesminaz
@kozuza (2.8.2021 21:32)

Dakujem krásne za taký milý komentár :-) Naozaj ma velmi teší, že sa vám moje recepty páčia a aj chutia! Kysnuté cesto nie je vôbec nič komplikované a som velmi rada, že ste to zistili práve cez moje recepty :-) Občas je skvelé počuť, alebo vidieť, že práca s receptami nie je zbytočná :-) Pekný deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia