Zaváraná paprika
Zaváraná paprika

Zaváraná paprika v paradajkovom náleve

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 10. augusta 2021

Paprika v sladko-kyslom náleve je jemná a dobre si zachováva farbu po sterilizácii. Podávam ju hlavne k mäsitým jedlám a zapekaným zemiakom. Nálev z mletých paradajok používam na prípravu plnenej kapusty a papriky, alebo zeleninovej polievky.
Zdroj: https://youtu.be/NybNoPwyW9A

12
porcií
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 PL
160 g
80 g
50 ml (9 %)
6 strúčikov
1,2 kg farebná mäsitá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Poháre umyť (3 kusy s objemom 650 ml) a osušiť.

  2. 2

    Na prípravu nálevu zomlieť paradajky mlynčekom na mäso, pridať soľ, cukor, olej a priviesť k varu. Vypnúť ohrev, pridať ocot a dôkladne premiešať.

  3. 3

    Umyť papriku, očistiť od stredu, nakrájať na prúžky široké cca 2-2,5 cm, v mise zaliať vriacou vodou a nechať postať 20 minút, vyliať vodu. Na dno pohárov dať po dva strúčiky cesnaku a poukladať papriku.

  4. 4

    Papriku zaliať paradajkovým nálevom, prikryť poháre viečkami a sterilizovať 30 minút. Potom poháre pevne uzavrieť viečkami.

  5. 5

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/NybNoPwyW9A

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha