Paradajková omáčka na špagety fotorecept
Foto: alex37
Paradajková omáčka k cestovinám z domácich surovín sa v zime bude určite hodiť. Všetky suroviny sú dopestované vo vlastnej záhrade, takže vieme čo jeme Zobraziť celý popisParadajková omáčka k cestovinám z domácich surovín sa v zime bude určite hodiť. Všetky suroviny sú dopestované vo vlastnej záhrade, takže vieme čo jeme :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 kg |
|
5 ks |
|
1 ks veľká |
|
8 strúčikov |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
|
|
čerstvé alebo sušené (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Rajčiny umyjeme, stiahneme z nich šupku, vyrežeme stred (najlepšie sú mäsité rajčiny lebo obsahujú menej vody a omáčka rýchlejšie zhustne).
-
2
Papriku kapiu umyjeme a opečieme napríklad na kovovej platni na sporáku (dá sa upiecť aj v rúre na plechu).
-
3
Opečenú kapiu vložíme do papierového vrecka, nech sa zaparí a potom očistíme od šupky a odstránime aj jadrovníky.
-
4
Finálny produkt...
-
5
Baklažán tiež upečieme, vydlabeme vnútro.
-
6
Cibuľu nakrájame na drobno, cesnak na plátky.
-
7
Do hrnca dáme rajčiny vymixované ponorným mixérom a dáme variť. Keď zovrú, pridáme ostatné suroviny, keď sa trocha uvaria tiež pomixujeme ponorným mixérom. Keď omáčka varom zhustne, dochutíme ju, pridáme nasekanú bazalku podľa chuti a necháme ešte chvíľu povariť. Alternatívne je možné pridať chilli, ale ja som ju teraz robila tak, aby ju mohli jesť aj deti na špagety, takže žiadne chilli.
-
8
Plníme ešte horúce do pohárikov, dobre zatvoríme, otočíme hore dnom a dobre zababušíme, nech sa chytia viečka. Toto sú poháriky už na druhý deň.
Rada ta tu vidim po dlhej dobe :-)