Paradajková omáčka
Paradajková omáčka

Paradajková omáčka na špagety fotorecept

alex37 - fotkaalex37, 23. augusta 2021
Paradajková omáčka na špagety (fotorecept)
Foto: alex37

Paradajková omáčka k cestovinám z domácich surovín sa v zime bude určite hodiť. Všetky suroviny sú dopestované vo vlastnej záhrade, takže vieme čo jeme Zobraziť celý popisParadajková omáčka k cestovinám z domácich surovín sa v zime bude určite hodiť. Všetky suroviny sú dopestované vo vlastnej záhrade, takže vieme čo jeme :-)

7
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 kg
5 ks
1 ks veľká
8 strúčikov
1 ks
4 PL
3 PL
2 PL
1 KL
 čerstvé alebo sušené (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Rajčiny umyjeme, stiahneme z nich šupku, vyrežeme stred (najlepšie sú mäsité rajčiny lebo obsahujú menej vody a omáčka rýchlejšie zhustne).

    Paradajková omáčka na špagety (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriku kapiu umyjeme a opečieme napríklad na kovovej platni na sporáku (dá sa upiecť aj v rúre na plechu).

    Paradajková omáčka na špagety (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opečenú kapiu vložíme do papierového vrecka, nech sa zaparí a potom očistíme od šupky a odstránime aj jadrovníky.

    Paradajková omáčka na špagety (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Finálny produkt...

    Paradajková omáčka na špagety (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Baklažán tiež upečieme, vydlabeme vnútro.

    Paradajková omáčka na špagety (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cibuľu nakrájame na drobno, cesnak na plátky.

    Paradajková omáčka na špagety (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do hrnca dáme rajčiny vymixované ponorným mixérom a dáme variť. Keď zovrú, pridáme ostatné suroviny, keď sa trocha uvaria tiež pomixujeme ponorným mixérom. Keď omáčka varom zhustne, dochutíme ju, pridáme nasekanú bazalku podľa chuti a necháme ešte chvíľu povariť. Alternatívne je možné pridať chilli, ale ja som ju teraz robila tak, aby ju mohli jesť aj deti na špagety, takže žiadne chilli.

    Paradajková omáčka na špagety (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Plníme ešte horúce do pohárikov, dobre zatvoríme, otočíme hore dnom a dobre zababušíme, nech sa chytia viečka. Toto sú poháriky už na druhý deň.

    Paradajková omáčka na špagety (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, suroviny a detailní postup. Mně by chutnalo, milé oživení zásob na zimu, krásná práce!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia