Hydinový šalát so sójovými klíčkami

redakcia - fotkaredakcia, 2. júla 2009
120-180 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
50 ml
 PL
2 ks
250 g
3 PL
3
 strúčik
 PL
5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie prsia nakrájame na pásiky a dáme do misky. Pridáme víno, sójovú omáčku, maizenu a trochu cukru. Všetko spolu dobre premiešame a necháme 2 až 3 hodiny odležať.

  2. 2

    Mrkvu očistíme, nastrúhame ju na väčšie kúsky a pridáme sójové klíčky. Cibuľu očistíme, nakrájame a pridáme k ostatným surovinám. Osobitne vymiešame citrónovú šťavu, ocot, 2 PL sójovej omáčky, 4 PL oleja a roztlačený cesnak. Vzniknutou omáčkou zalejeme zeleninu a dobre premiešame.

  3. 3

    PL oleja zohrejeme na panvici a opražíme v nej pásiky mäsa - asi 8 až 10 minút za stáleho obracania. Horúce ho potom pridáme k zelenine, premiešame a ihneď podávame.

Recept je zaradený do kategórií:
Morčacie mäso, Šaláty, 50 ľahkých jedál

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre