Pikantná fazuľa s hubami

redakcia - fotkaredakcia, 2. júla 2009

Suroviny

250 g
220 g
2 strúčiky
1/2 KL
1/4 KL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Namočenú fazuľu uvaríme. Na oleji opražíme cibuľu, pretlačený cesnak, fazuľu a nakrájané huby. Osolíme, okoreníme a pomaly dusíme.

  2. 2

    Pridáme na pásiky nakrájanú papriku, petržlenovú vňať a len krátko povaríme, aby paprika veľmi nezmäkla. Podávame s chlebom alebo ryžou.

  3. 3

    Na záver varenia môžeme do zmesi pridať 2 PL kečupu a štipku mletého čierneho korenia. Ak nemáme radi pikantné jedlá, vynecháme čili a použijeme sladkú červenú papriku.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Vymazať
Tento milý malý receptík som vyskúšala a bol božsky výbooooooooorný. Ako fazuľu som použila tvz."vrabčárku".Namiesto hlív som pridala šampiňóny a spolu s naturálnou ryžou som ho bola schopná jesť aj týždeň. :)))))) Kečup som vôbec nepridala, nebolo ho treba, aj tak bol super;o))
Vymazať
pre pracujúce gazdinky odporúčam už hotovú-konzervovanú fazuľu v slanom náleve(nie pečenú v paradaj. omáčke), kupujem jue v Lidli, Billi,Kauflande a pod.(biela alebo červená fazuľa)

Pridaj komentár k receptu: