Recepty, kde je olej
Hovädzia "divina"
Mäso nakrájame na väčšie kocky. Na rozpálenom oleji posmažíme cibuľu. Na cibuli osmahneme mäso a...
Zajac na víne a francúzskej horčici
Domáceho zajaca rozdelíme na 8 častí. Na masle a oleji opečieme mäso z obidvoch strán...
Plnené kačacie prsia s karamelizovanými jablkami a cibuľkou
Prsia umyjeme, osušíme a narežeme kožu. Do každého kusa urobíme nožom kapsu, ktorú potom...
Dusené jelenie závitky
V mise zmiešame červené víno, 1 PL rastlinného oleja, mletý zázvor, polámaný bobkový list...
Kuracie prekvapenie
Toto jedlo je moje najobľúbenejšie, je to jednoduché a zvládne to aj začiatočníčka.
Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom
Stehno opláchneme, očistíme od blán, okoreníme korením na divinu a osolíme. Na tuku ho...
Bundáš chlebík alá Dodi
Je to recept, ktorý som sám vymyslel a je dosť dobrý, robím ho už roky,...
Rebierko z daniela na víne a šampiňónoch
Z daniela odsekneme chrbtové a čiastočne aj rebrové kosti a nasekáme z nich hrubšie rebierka. Zľahka...
Pečený bažant s hríbmi
Bažanta potrieme soľou a korením, obložíme slaninou a previažeme. V panvici zahrejeme olej na strednú...
Roláda z diviaka
Mleté mäso premiešame s korením na divinu, čiernym korením, prepasírovaným cesnakom a soľou. Rožky...
Diviačie mäso na víne s medom
Očistené diviačie stehno naložíme do soli a rasce a necháme ho deň odležať v chladničke. Potom...
Plnený poľovnícky rezeň
Nakrájané a naklepané rezne necháme odležať 2 – 3 hodiny. Po odležaní rezne osolíme, okoreníme,...
Negresko
Toto je egyptský recept a je obľúbeným jedlom môjho muža, mojich detí a teraz už aj...
Pečená paprika v náleve
Pamätám si, ako som túto letnú pochúťku jedla prvýkrát. Bolo to dobrých pár rokov
dozadu...
Jelenie rezne na šampiňónoch
Z vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného jelenieho (danielieho) stehna naprieč vláknami nakrájame
rezne. Tie zľahka...
Jelení chrbát v chrumkavej kôrke
Rúru predhrejeme na 250 stupňov Celzia. Jelení chrbát potrieme korením, borievkami a obložíme plátkami slaniny....
Teľacina a‘ la divina
Teľacie líčka: Do hrnca nalejeme olej, rozpálime ho. Sprudka osmažíme očistené teľacie líčka, potom...
Lenivá štrúdľa
Recept pochádza od mojej starej mamy. Je to asi najjednoduchší koláč aký môže byť. Nemáte...
Rezne naopak
Tento recept ma naučila moja mamina, ktorá je výborná kuchárka. Patrí k mojim naj. jedlám...
Srnčí steak pre labužníkov
Umyté a osušené mäso nakrájame na rezne, naklepeme ich, posolíme a okoreníme. Prešpikujeme ich...
Srnčie mäso na mandliach a tymiane
Srnčie mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Pokvapkáme olejom a necháme...
Jelení guláš s rajčiakmi
Mäso odblaníme, opláchneme a osušíme. Zeleninovú zmes nakrájame, obložíme ňou mäso a necháme na...
Bravčové s ananásom na panvici
Neviem presne odkiaľ mám tento recept, ale je to výborné. Zvyknem toto pripravovať ako nedeľný...
Pikantný zajac
Mäso vykostíme, kosti posekáme na kúsky a varíme pri nízkej teplote 2 hodiny v rovnakom množstve...
Babičkina bábovka
Je od babicky a je velmi dobry, nie je suchy a vyborne sa hodi na ranajky....
Jemná bábovka
Lahodné občerstvenie, jemná bábovka ku kávičke, ku čaju, pri posedení s priateľmi.
Guláš z diviny
Mäso nakrájame na väčšie kusy a opražíme na horúcom oleji. Preložíme ho do inej nádoby a...
Talianske chlebíčky
Recept pochádza od mojej starej mamy a pôvodne zrejme z oblasti Talianska, kde za prvej svetovej...
Jelenia roláda plnená tymianom s ovocným ratatouille a vanilkou
Mäso jemne rozklepeme, nasolíme, okoreníme a posypeme lístkami tymianu. Mäso zrolujeme, zviažeme niťou,...
Srnčí valček s králičím mäsom v bylinkovej palacinke
Umytý a osušený srnčí chrbát osolíme a sprudka opečieme z oboch strán cca 1 min. Králičie...
Pečená prepelička s raviolami
Prepeličky osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry na 170 stupňov Celzia cca 40 minút.
Zemiaky v pivnom cestíčku
Najprv si pripravíme hladké cestíčko z múky, vajca, piva a soli. Zemiaky olúpeme, ...

Hovädzia "divina"
Mäso nakrájame na väčšie kocky. Na rozpálenom oleji posmažíme cibuľu. Na cibuli osmahneme mäso a...

Zajac na víne a francúzskej horčici
Domáceho zajaca rozdelíme na 8 častí. Na masle a oleji opečieme mäso z obidvoch strán...

Plnené kačacie prsia s karamelizovanými jablkami a cibuľkou
Prsia umyjeme, osušíme a narežeme kožu. Do každého kusa urobíme nožom kapsu, ktorú potom...

Dusené jelenie závitky
V mise zmiešame červené víno, 1 PL rastlinného oleja, mletý zázvor, polámaný bobkový list...

Kuracie prekvapenie
Toto jedlo je moje najobľúbenejšie, je to jednoduché a zvládne to aj začiatočníčka.

Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom
Stehno opláchneme, očistíme od blán, okoreníme korením na divinu a osolíme. Na tuku ho...

Bundáš chlebík alá Dodi
Je to recept, ktorý som sám vymyslel a je dosť dobrý, robím ho už roky,...

Rebierko z daniela na víne a šampiňónoch
Z daniela odsekneme chrbtové a čiastočne aj rebrové kosti a nasekáme z nich hrubšie rebierka. Zľahka...

Pečený bažant s hríbmi
Bažanta potrieme soľou a korením, obložíme slaninou a previažeme. V panvici zahrejeme olej na strednú...

Roláda z diviaka
Mleté mäso premiešame s korením na divinu, čiernym korením, prepasírovaným cesnakom a soľou. Rožky...

Diviačie mäso na víne s medom
Očistené diviačie stehno naložíme do soli a rasce a necháme ho deň odležať v chladničke. Potom...

Plnený poľovnícky rezeň
Nakrájané a naklepané rezne necháme odležať 2 – 3 hodiny. Po odležaní rezne osolíme, okoreníme,...

Negresko
Toto je egyptský recept a je obľúbeným jedlom môjho muža, mojich detí a teraz už aj...

Pečená paprika v náleve
Pamätám si, ako som túto letnú pochúťku jedla prvýkrát. Bolo to dobrých pár rokov dozadu...

Jelenie rezne na šampiňónoch
Z vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného jelenieho (danielieho) stehna naprieč vláknami nakrájame rezne. Tie zľahka...

Jelení chrbát v chrumkavej kôrke
Rúru predhrejeme na 250 stupňov Celzia. Jelení chrbát potrieme korením, borievkami a obložíme plátkami slaniny....

Teľacina a‘ la divina
Teľacie líčka: Do hrnca nalejeme olej, rozpálime ho. Sprudka osmažíme očistené teľacie líčka, potom...

Lenivá štrúdľa
Recept pochádza od mojej starej mamy. Je to asi najjednoduchší koláč aký môže byť. Nemáte...

Rezne naopak
Tento recept ma naučila moja mamina, ktorá je výborná kuchárka. Patrí k mojim naj. jedlám...

Srnčí steak pre labužníkov
Umyté a osušené mäso nakrájame na rezne, naklepeme ich, posolíme a okoreníme. Prešpikujeme ich...

Srnčie mäso na mandliach a tymiane
Srnčie mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Pokvapkáme olejom a necháme...

Jelení guláš s rajčiakmi
Mäso odblaníme, opláchneme a osušíme. Zeleninovú zmes nakrájame, obložíme ňou mäso a necháme na...

Bravčové s ananásom na panvici
Neviem presne odkiaľ mám tento recept, ale je to výborné. Zvyknem toto pripravovať ako nedeľný...

Pikantný zajac
Mäso vykostíme, kosti posekáme na kúsky a varíme pri nízkej teplote 2 hodiny v rovnakom množstve...

Babičkina bábovka
Je od babicky a je velmi dobry, nie je suchy a vyborne sa hodi na ranajky....

Jemná bábovka
Lahodné občerstvenie, jemná bábovka ku kávičke, ku čaju, pri posedení s priateľmi.

Guláš z diviny
Mäso nakrájame na väčšie kusy a opražíme na horúcom oleji. Preložíme ho do inej nádoby a...

Talianske chlebíčky
Recept pochádza od mojej starej mamy a pôvodne zrejme z oblasti Talianska, kde za prvej svetovej...

Jelenia roláda plnená tymianom s ovocným ratatouille a vanilkou
Mäso jemne rozklepeme, nasolíme, okoreníme a posypeme lístkami tymianu. Mäso zrolujeme, zviažeme niťou,...

Srnčí valček s králičím mäsom v bylinkovej palacinke
Umytý a osušený srnčí chrbát osolíme a sprudka opečieme z oboch strán cca 1 min. Králičie...

Pečená prepelička s raviolami
Prepeličky osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry na 170 stupňov Celzia cca 40 minút.

Zemiaky v pivnom cestíčku
Najprv si pripravíme hladké cestíčko z múky, vajca, piva a soli. Zemiaky olúpeme, ...