Ovocný hrnčekový koláč

Irena Šimová
Divín, 18. novembra 2009
Ovocný hrnčekový koláč
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

2 šálky
1 šálka
1 šálka
100 ml
1 balenie
2 ks
1 balenie




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny rozmiešame na cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

  2. 2

    Na vrch koláča poukladáme ľubovoľné čerstvé ovocie alebo kompót a upečieme v rúre zohriatej na 180 stupňov Celzia.

Diskusia k receptu

58vlasta
Často som piekla tento koláč, lebo je rýchlo upečený. Alebo som dala recept synom, ešte boli školáci, vymiešali a ja som už len do rúry dala piecť. Občas som do cesta primiešala mleté orechy alebo kokos alebo celý mak.
1x zusto
nada77
ahoj,zlaty klas sa tam ma primiesat ako suchy prasok?
evia
ja som ho dnes robila, ale neviem či som spravila niekde chybu, ale koláčik bol akýsi hutný, bol síce mäkký, ale cesto nebolo vzdušné, tak neviem či taký má byť, alebo som niečo zbabrala.
zusto
Kvoli vacsej nadychanosti som este pridal cajovy lyzicku sody-bikarbony, kolac je potom extra vzdusny a jemny :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia