Bravčové výpečky, dusená sladká kapusta, česká knedľa

Vladimír Morochovič
šéfkuchár spoločnosti Sodexho, 23. novembra 2009
Bravčové výpečky, dusená sladká kapusta, česká knedľa
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
60-80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Bravčové výpečky:
600 g
100 g
40 g
50 g
50 g
20 g
100 ml
Dusená kapusta:
600 g
Česká knedľa:
800 g
250 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na veľké kusy, vymiešame s ostatnými ingredienciami a upečieme v rúre do mäkka. Počas pečenia podlievame vodou. Po upečení mäso vyberieme a dáme do hrnca so sladkou kapustou.

  2. 2

    Kapustu udusíme v hrnci, do ktorého sme zliali výpek.

  3. 3

    Zemiaky zomelieme alebo postrúhame a všetko dobre zmiešame. Urobíme 250 g valčeky, zabalíme do potravinovej fólie a dáme variť do vriacej vody na 25 minút.

Diskusia k receptu

pavas
Dosť nezozumiteľný popis k tomu receptu. V 1 "mäso nakrájame na veľké kusy, vymiešame s ostatnými ingredienciami", dobre ale odkiaľ pokiaľ? V 3 "zemiaky zomelieme alebo postrúhame a všetko dobre zmiešame" znovu odkiaľ pokiaľ. Pri takomto množstve ingrediencií je potrebné to trochu presnejšie popísať. Ďakujem
martunka
Ja varím 30 rokov, takže ten pác s pretakom, cesnakom je veľmé dobré riešenie. a mäso by som nakrájala na 10 krát 10 cm, alebo aj väčšie. 3 -ka je pre mňa zrozumiteľná, ale zdôrazňujem, že veľa robia skúsenosti a aj troch vlastného úsudku.
mogonar
Pre nove kucharky(kucharov),tento recept sa mi zda dost nezrozumitelny.#1 ako tak sa da pochopit,ale #2 a 3,co a ako s tou kapustou,ziadne prisady,postruhat,posekat,udusit celu,dokyslit,dosladit????Knedla ,cim riedime cesto(mlieko,voda)aka tuhost cesta skor ako do uvarime???
Celkovo to vyzera ako velmi chutny recept(aspon podla obrazku),ja robievam cosi podobne s roznimi druhmi masa diva hus,srncina,udene pliecko(krkovicka).Cas pripravy tych 60-80 min.??? myslim,ze to potrva trochu dlhsie(dobre jedlo sa neda ustvat).
S pozdravom Mogonar
tataika
Zrovna tady to dneska vařím.Dělám manželovi radost jeho obíbené !!!!
tataika
NESROZUMITELNÉ ?? NEVADÍ, STEJNĚ SI TO UDĚLÁ KAŽDÝ PODLE SEBE!!!
miroslavs
Ja chcem iba upozornit martunku, ze si neviem predstavit nakrajane maso na "kusky" 10 krát 10 cm - alebo aj vacsie ;-)
bojar
už dlho žijem v Čechách, manželka je češka ktorá je špecialistka na zemikové (bramborové knedle). nikdy ich nebalí do žiadnej folie. súhlasím recept je nezrozumitelný
ocino4
valí sa kritika na teba z každej strany,je to škoda,že to nie je precíznejšie spracované,lebo obrázok vyzerá ozaj zaujímavo a môže to byť aj chutne jedlé.:)
babanka
Veď kapusta sa dusí na tom výpeku z mäsa.A indregencie uvedené v recepte idú do mäsa.
redakcia
Upravili sme suroviny, aby bol recept zrozumiteľnejší.
malusa
Neviem si predstavit tie knedle varene vo folii,kysnutie v utierke,ale preco zemiakove vo folii,naco?
tetuska
ja varím stále, pre mňa je recept zrozumiteľný, je možné, že pre začiatočníkov nie...
klekipetra
Teuška, držím ti palce - var stále. ale toto nie je recept, teda presne popísaný postum, ktorým zo surovín dostaneme hotvé (jediteľné) jedlo.
Nakoniec, priznala to aj redakcia a aspoň zoznam surovín upravila (26. 01. 2011)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia