Bravčové výpečky, dusená sladká kapusta, česká knedľa
Vladimír Morochovič
šéfkuchár spoločnosti Sodexho, 23. novembra 2009
šéfkuchár spoločnosti Sodexho, 23. novembra 2009
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
60-80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Bravčové výpečky: | |
600 g |
|
100 g |
|
40 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
20 g |
|
100 ml |
|
Dusená kapusta: | |
600 g |
|
|
|
Česká knedľa: | |
800 g |
|
250 g |
|
|
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na veľké kusy, vymiešame s ostatnými ingredienciami a upečieme v rúre do mäkka. Počas pečenia podlievame vodou. Po upečení mäso vyberieme a dáme do hrnca so sladkou kapustou.
- 2
Kapustu udusíme v hrnci, do ktorého sme zliali výpek.
- 3
Zemiaky zomelieme alebo postrúhame a všetko dobre zmiešame. Urobíme 250 g valčeky, zabalíme do potravinovej fólie a dáme variť do vriacej vody na 25 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Celkovo to vyzera ako velmi chutny recept(aspon podla obrazku),ja robievam cosi podobne s roznimi druhmi masa diva hus,srncina,udene pliecko(krkovicka).Cas pripravy tych 60-80 min.??? myslim,ze to potrva trochu dlhsie(dobre jedlo sa neda ustvat).
S pozdravom Mogonar
Nakoniec, priznala to aj redakcia a aspoň zoznam surovín upravila (26. 01. 2011)