4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
150-180 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Bravčové mäso nakrájame na plátky, naklepeme ho, osolíme, z jednej strany posypeme paprikou a z druhej mierne okoreníme, obalíme v hladkej múke a na oleji opečieme z oboch strán. Rúru dáme vyhriať na 200 stupňov Celzia. Hlbší pekáč vymastíme olejom a vystelieme ho polovicou olúpaných a natenko nakrájaných zemiakov.
- 2
Trošku ich osolíme. Na zemiaky dáme na menšie kolieska nakrájanú cibuľu a na ňu opečené mäso, polejeme výpekom, naukladáme tvrdý syr a zakryjeme druhou vrstvou zemiakov. Do šľahačky zamiešame tatársku omáčku, horčicu, trochu soli a vrstvy v pekáči touto zmesou zalejeme.
- 3
Pekáč prikryjeme pokrievkou a asi 2,5 – 3 hodiny pomaly pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu