Recepty, kde je ocot
Špenátová polievka s pošírovaným vajíčkom
Cibuľu opražíme na oleji, pridáme
cesnak, rozmrazený špenát
a zalejeme vývarom, chvíľu
povaríme, rozmixujeme, prípadne
zahustíme...
Divina so sviečkovou omáčkou
Rád skúšam nové recepty, na sviečkovú som ich už vyskúšal niekoľko, niektoré ma zaujali, ...
Pomarančovo-cesnakové prsičká s mangovým čatní
Pomaranče ošúpeme, odblaníme, nakrájame na malé kúsky. Neošúpaný cesnak pečieme 17 minút
pri 220 °C,...
Fazuľa s párkom po mojom
Hľadala som dobrý recept na
fazuľu s párkom, ale nikde som
vhodný nenašla, tak som...
Pirohy z cvikly a zemiakov plnené plnkou z čevenej šošovice a masliakov
Veľmi rada sa hrám s tradičnými slovenskými receptami,
farbami a chuťami. Dlho mi chodili po...
Krkovička so slaninkovo-zemiakovým závinom
Pri tlačenke,
jaternici či
klobáske sa to
nekončí... Zo zabíjačkových
surovín sa
dajú pripraviť desiatky
nápaditejších jedál
tak, aby sa...
Paradajková polievka s bazalkou a mascarpone
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na drobné kocky a opražíme na oleji.
Mrkvový šalát (Copper Penny)
No toto je asi posledny africky vytvor, v preklade "concoction". Mrkva na uplne iny sposob,...
Šošovicová polievka s údeninou
Súhlasím s múdrymi prababičkami – poctivá domáca polievka je základ. Najmä v zime, keď nielen...
Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi
Býčie žľazy sú chutná delikatesa, avšak je spájaná s veľkými predsudkami. Videorecept
je k nájdeniu...
Madras Karí
Názov tohto pikantného no delikátneho karí pochádza od hlavného mesta južnej Indie Madras. Je obľúbené hlavne...
Vajíčkový salát podle ČSN
Recept z knihy Receptury studených pokrmů, vydavatelství Merkur r. 1987, str. 41 ČSN...
Pražský salát II podle ČSN
Recept z knihy Receptury studených pokrmů, vydavatelství Merkur r. 1987, str. 42 ČSN...
Pražský salát I podle ČSN
Recept z knihy Receptury studených pokrmů, vydavatelství Merkur r. 1987, str. 42 ČSN...
Pochúťkový šalát podľa ČSN
Toto je pôvodný recept, podľa ktorého sa robil pochúťkový šalát pre bufety a studené kuchyne...
Naša čínska špecialitka
Kuracie prsia si nakrájame na tenké dlhé pásiky, osolíme, okoreníme, dáme 1 lyžičku karí...
Kysnuté sadlové šatôčky s vanilkou a orechovým posypom
Už tu mám viac receptov na sadlové cesto, ale na kysnuté sadlové ešte nemám. Ponúkam...
Vegánska huspenina
Priateľ dostal od otca huspeninu, takú tú klasickú - slovenskú, z koží a tak...
Husacie stehno s kapustovými knedličkami
Husacie stehno osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre pri
150 °C 50 minút. Desať minút pred...
Závitky z králíka ve smetanové omáčce
Teď si asi budete myslet jen jedno. Co je to za kuchaře, když neví jak...
Šošovicová s údenými kosťami na zahriatie
Šošovicu si namočíme do vody deň vopred a dáme do chladničky, ak by ste aj zabudli...
Zákusok Oči cárovnej
Tak pod takýmto názvom som našla recept, ktorý ma dávnejšie lákal, aby som ho
vyskúšala....
Kurča pečené s pomarančom a zemiakovo-cibuľový šalát s marinádou
Uvažovala som dlho pred varením, čo k tomu kurčaťu. Ryža, zapekané zemiaky? No nič...
Kocmrda
Dávno zapomenutý, prvorepublikový recept s úsměvným názvem. Odkud se vzal, netuším. I...
Pečené Buffalo kuracie krídelká
Nedávno sme pripravili veganskú verziu kuracích krídeliek z Buffala. Tentokrát
prichádzame so skutočnými populárnymi Buffalo kuracími...
Hruškovo-orechová štrúdľa v pudingovom kréme
Cesto: Zmiešame všetky ingrediencie a vytvoríme
cesto, zabalíme ho do fólie a necháme odstáť
pol hodiny, potom...
Plnené kapustové listy
Jedlo, ktoré milujem. Jedla by som to hoc aj každý deň. Teraz som tvorila...
Zemiakové tašky s kačacou plnkou
Posyp zo strúhanky a z vlašských orechov: Strúhanku
spolu s posekanými vlašskými orechmi opečieme nasucho
v hlbšej panvici do...

Špenátová polievka s pošírovaným vajíčkom
Cibuľu opražíme na oleji, pridáme cesnak, rozmrazený špenát a zalejeme vývarom, chvíľu povaríme, rozmixujeme, prípadne zahustíme...

Divina so sviečkovou omáčkou
Rád skúšam nové recepty, na sviečkovú som ich už vyskúšal niekoľko, niektoré ma zaujali, ...

Pomarančovo-cesnakové prsičká s mangovým čatní
Pomaranče ošúpeme, odblaníme, nakrájame na malé kúsky. Neošúpaný cesnak pečieme 17 minút pri 220 °C,...

Fazuľa s párkom po mojom
Hľadala som dobrý recept na fazuľu s párkom, ale nikde som vhodný nenašla, tak som...

Pirohy z cvikly a zemiakov plnené plnkou z čevenej šošovice a masliakov
Veľmi rada sa hrám s tradičnými slovenskými receptami, farbami a chuťami. Dlho mi chodili po...

Krkovička so slaninkovo-zemiakovým závinom
Pri tlačenke, jaternici či klobáske sa to nekončí... Zo zabíjačkových surovín sa dajú pripraviť desiatky nápaditejších jedál tak, aby sa...

Paradajková polievka s bazalkou a mascarpone
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na drobné kocky a opražíme na oleji.

Mrkvový šalát (Copper Penny)
No toto je asi posledny africky vytvor, v preklade "concoction". Mrkva na uplne iny sposob,...

Šošovicová polievka s údeninou
Súhlasím s múdrymi prababičkami – poctivá domáca polievka je základ. Najmä v zime, keď nielen...

Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi
Býčie žľazy sú chutná delikatesa, avšak je spájaná s veľkými predsudkami. Videorecept je k nájdeniu...

Madras Karí
Názov tohto pikantného no delikátneho karí pochádza od hlavného mesta južnej Indie Madras. Je obľúbené hlavne...

Vajíčkový salát podle ČSN
Recept z knihy Receptury studených pokrmů, vydavatelství Merkur r. 1987, str. 41 ČSN...

Pražský salát II podle ČSN
Recept z knihy Receptury studených pokrmů, vydavatelství Merkur r. 1987, str. 42 ČSN...

Pražský salát I podle ČSN
Recept z knihy Receptury studených pokrmů, vydavatelství Merkur r. 1987, str. 42 ČSN...

Pochúťkový šalát podľa ČSN
Toto je pôvodný recept, podľa ktorého sa robil pochúťkový šalát pre bufety a studené kuchyne...

Naša čínska špecialitka
Kuracie prsia si nakrájame na tenké dlhé pásiky, osolíme, okoreníme, dáme 1 lyžičku karí...

Kysnuté sadlové šatôčky s vanilkou a orechovým posypom
Už tu mám viac receptov na sadlové cesto, ale na kysnuté sadlové ešte nemám. Ponúkam...

Vegánska huspenina
Priateľ dostal od otca huspeninu, takú tú klasickú - slovenskú, z koží a tak...

Husacie stehno s kapustovými knedličkami
Husacie stehno osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre pri 150 °C 50 minút. Desať minút pred...

Závitky z králíka ve smetanové omáčce
Teď si asi budete myslet jen jedno. Co je to za kuchaře, když neví jak...

Šošovicová s údenými kosťami na zahriatie
Šošovicu si namočíme do vody deň vopred a dáme do chladničky, ak by ste aj zabudli...

Zákusok Oči cárovnej
Tak pod takýmto názvom som našla recept, ktorý ma dávnejšie lákal, aby som ho vyskúšala....

Kurča pečené s pomarančom a zemiakovo-cibuľový šalát s marinádou
Uvažovala som dlho pred varením, čo k tomu kurčaťu. Ryža, zapekané zemiaky? No nič...

Kocmrda
Dávno zapomenutý, prvorepublikový recept s úsměvným názvem. Odkud se vzal, netuším. I...

Pečené Buffalo kuracie krídelká
Nedávno sme pripravili veganskú verziu kuracích krídeliek z Buffala. Tentokrát prichádzame so skutočnými populárnymi Buffalo kuracími...

Hruškovo-orechová štrúdľa v pudingovom kréme
Cesto: Zmiešame všetky ingrediencie a vytvoríme cesto, zabalíme ho do fólie a necháme odstáť pol hodiny, potom...

Plnené kapustové listy
Jedlo, ktoré milujem. Jedla by som to hoc aj každý deň. Teraz som tvorila...

Zemiakové tašky s kačacou plnkou
Posyp zo strúhanky a z vlašských orechov: Strúhanku spolu s posekanými vlašskými orechmi opečieme nasucho v hlbšej panvici do...