Najjednoduchšie langoše

mirian4 - fotkamirian4, 30. októbra 2018
Najjednoduchšie langoše
Foto: mirian4

Vyskúšala som už veľa receptov na Langoše, ale tento náš vylepšený o 1 ingredienciu, nám chutí najviac :-)

7-8
porcií
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1/2 KL
1/2 KL
1/2 kocky
0,2 dcl
1 PL
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na dávku ako na fotke potrebujeme (kto chce viac, v pomere si všetko pridá) 0,5 kg hladkej múky, 1/2 KL soli, 1 PL octu a kvások (do 0,2 dcl teplej vody dám 1/2 kocky čerstvého droždia + troška múky + 1/2 KL cukru).

  2. 2

    Vykysnutý kvások vylejem k múke zmiešanej so soľou a vypracujem hutnejšie cesto, podľa potreby treba pridať vodu alebo múku, tak aby sa po vykysnutí dalo tvarovať do guliek. Cesto nechám vykysnúť v izbovej teplote cca 1 hodinu.

  3. 3

    Vykysnuté cesto vytvarujeme do guliek, z ktorých "vyťahujeme" langoše priamo do horúceho oleja. Dobrú chuť ♥

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
@Mirian4 (30.10.2018 23:02)
Děkuji za vysvětlení, jsi milá. Hore psal i Josef o lepší tvárnosti těsta. Jeden se pořád učí. Pěkný recept!

Pridaj komentár k receptu: