Kapiová pomazánka sterilizovaná fotorecept
Vhodná na hrianky, k mäsu, alebo aj na pizzu.
15 pohárov
porcií
porcií
Suroviny
1 kg červená |
|
1 kg |
|
1 kg |
|
1 hlavička |
|
0,75 dcl |
|
100 ml |
|
70 g |
|
1/2 PL |
|
1/2 PL |
|
50 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Papriku, cibuľu, paradajky a cesnak pokrájame na kúsky.
-
2
Všetko postupne pomelieme na mäsovom mlynčeku.
-
3
Dáme do hrnca, pridáme čierne mleté korenie, červenú sladkú papriku, olej, cukor, ocot a soľ.
-
4
Varíme 30 minút. Treba občas premiešať.
-
5
Nalejeme do pripravených pohárov a sterilizujeme 15 minút.
- 6
Nakoniec zabalíme do deky a necháme až do vychladnutia.
- 7
Z tejto dávky mi vyšlo 15 pohárov.
- 6
Aj v tejto sezóne som podľa neho robila, ja mám k tomu skratku PPP - paradajkovo - papriková pasta, používam ju aj na dochutenie rôznych jedál...