Sladkokyslá polievka z kuriatok s kôprom fotorecept
Daniel Klapač
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 10. augusta 2018
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 10. augusta 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Z časti masla, posekanej cibule a múky spravíme zásmažku, ktorú zalejeme vývarom, pridáme bobkové listy, nové korenie a povaríme. Na druhej časti masla urestujeme kuriatka. Zvlášť v hrnci uvaríme očistené a pokrájané zemiaky. Zemiaky scedíme, pridáme k vývaru so zásmažkou, primiešame orestované huby a všetko spolu povaríme.
-
2
Polievku ochutíme soľou, korením, posekaným čerstvým kôprom, octom a cukrom a zjemníme smotanou.
-
3
Podávame napríklad s tyčinkami upečenými z lístkového cesta.
Diskusia k receptu