Snehová roláda
Snehová roláda

Roláda Meringue fotorecept

kucharka - bez fotkykucharka, 1. mája 2018
Roláda Meringue (fotorecept)
Foto: kucharka

Jahody, maliny, lesné ovocie ... šľahačka a meringue. A hneď je na svete lepšie :-))

15 minút
príprava
30 minút
na 140 °C

Suroviny

4 ks
220 g
1 PL
1 PL
100 g
300 ml
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme do tuha. Postupne pridávame cukor. Nakoniec vmiešame ocot a maizenu.

    Roláda Meringue (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Sneh z bielkov rozotrieme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme mandľami.

    Roláda Meringue (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme do rúry vyhriatej na 140 stupňov. Pečieme asi 30min.

    Roláda Meringue (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jahody pokrájame na maličké kúsky a sem-tam niektoré popučíme vidličkou.

    Roláda Meringue (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz musíme meringue otočiť mandľami na spodok. Ja to robím tak, že meringue prikryjem papierom na pečenie a pomocou druhého plechu to všetko otočím. Papier, na ktorom sa meringue pieklo, opatrne stiahneme.

    Roláda Meringue (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyšľaháme šľahačku.

    Roláda Meringue (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Meringue natrieme šľahačkou a jahodami.

    Roláda Meringue (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pomocou papiera zrolujeme.

    Roláda Meringue (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame. Dobrú chuť!

    Roláda Meringue (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Luss44 , ďakujem a dúfam, že sa ti to rolovanie podarí... :-))
@Haji , ďakujem. Nieje to nič zložité, skús. Prehovor “troubu”, určite si dá povedať!

@Sovka62 , ďakujem. Viem si predstaviť tie andalúzske pusinky .... hneď by som si dala.
Ja z tohto istého “cesta” robím aj tortu. Miesto obdĺžnika na roládu vytvarujem dva kruhy veľkosti taniera a potom skladám ako korpusy na tortu. Plním tak ako roládu : šľahačka a ovocie.