Zaváraný šalát
Zaváraný šalát

Zaváraný letný šalát

susan1009 - fotkasusan1009, 10. júla 2018
Zaváraný letný šalát
Foto: Susan1009

Tento recept som našla na internete, ale upravila som si ho podľa seba. Všetkým veľmi chutil, tak sa s Vami oň podelím.

15-20 minút
na 80 °C

Suroviny

2,5 kg nakladačky
0,5 kg
1 kg
1 kg
Nálev:
300 ml
300 g
1/2 PL
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uhorky nakladačky také väčšie už (tie nemám rada na zaváranie, tak som ich využila takto) som nastrúhala na tenké kolieska aj so šupkou, bielu cibuľu na kolieska, tentoraz som mala červenú, dala som tú, mrkvu na hrubšom strúhadle čo sa strúhajú jabĺčka a papriku na pásiky.

  2. 2

    Všetko dáte do jednej misky a zmiešate. Potom si pripravíte nálev. Odmerala som ocot, vsypala cukor, soľ, vegetu a všetko zamiešala v miske a vyliala na nakrájanú zeleninu. Takto pripravené to nechám postáť aj pol dňa, nech zelenina ešte pustí šťavu.

    Zaváraný letný šalát - obrázok 2
  3. 3

    Hotovú zmes naložíte do fliaš doliala som zvyšným nálevom, čo mi ostal a zavrela. Sterilizujete 15-20 min pri 80 stupňoch. Alebo ako ste naučení, podobne ako uhorky.

    Zaváraný letný šalát - obrázok 3
  4. 4

    Recept bol na štyri kilá uhoriek, prispôsobila som ostatným pridaným surovinám. Ak máte menej uhoriek, môžte pridať viac papriky, alebo mrkvy alebo viac cibule záleží len na Vás a na surovinách, ktoré máte. Ale nálev je na tie 4 kg, tak sa držím, aby som mala štyri kilá surovín. Ak máte radi pikantné, môžte pridať aj feferónky.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tak takúto čalamádu som kedysi robila, ale ešte som tam nastrúhala aj kapustu, a aby bola pikantná, aj pár feferoniek pridala.
A - dokončujem, inak sa mi páči aj tvoj šalát, pekne to v tom pohári vypadá a iste je dosť chutný.
Aj ja som mala niekoľko väčších uhoriek-nakladačiek, ktoré som tiež nechcela zavárať, skúsila som práve tento istý recept - prvý raz. Na surovo nám chutil (robím si domácu vegetu) , som zvedavá, koľko sa zmení chuť zaváraním. Robila som ho pikantný.