Zaváraný letný šalát
Foto: Susan1009
Tento recept som našla na internete, ale upravila som si ho podľa seba. Všetkým veľmi chutil, tak sa s Vami oň podelím.
na 80 °C
Postup
-
1
Uhorky nakladačky také väčšie už (tie nemám rada na zaváranie, tak som ich využila takto) som nastrúhala na tenké kolieska aj so šupkou, bielu cibuľu na kolieska, tentoraz som mala červenú, dala som tú, mrkvu na hrubšom strúhadle čo sa strúhajú jabĺčka a papriku na pásiky.
- 2
Všetko dáte do jednej misky a zmiešate. Potom si pripravíte nálev. Odmerala som ocot, vsypala cukor, soľ, vegetu a všetko zamiešala v miske a vyliala na nakrájanú zeleninu. Takto pripravené to nechám postáť aj pol dňa, nech zelenina ešte pustí šťavu.
- 3
Hotovú zmes naložíte do fliaš doliala som zvyšným nálevom, čo mi ostal a zavrela. Sterilizujete 15-20 min pri 80 stupňoch. Alebo ako ste naučení, podobne ako uhorky.
- 4
Recept bol na štyri kilá uhoriek, prispôsobila som ostatným pridaným surovinám. Ak máte menej uhoriek, môžte pridať viac papriky, alebo mrkvy alebo viac cibule záleží len na Vás a na surovinách, ktoré máte. Ale nálev je na tie 4 kg, tak sa držím, aby som mala štyri kilá surovín. Ak máte radi pikantné, môžte pridať aj feferónky.
Tiež šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mňa zaujalo, aj ako je krasne nakrajana zelenina. Možem vedieť ake struhadlo bolo použite?
Ja som si kupila struhadlo na uhorky, ale nie som s nim spokojna.
Dakujem za odpoved
Krajala som ručne na V krajaci ako bol kedysi, už som mala skoro všetko postrúhane keď prišiel manžel a opýtal sa ma ci nemám na to robot co mi kúpil a ja ze fakt nemohol si prísť skôr.
Šalát vyzerá dobre, možno bude aj chutiť dobre.