Pizzové tyčinky bez lepku
Foto: Novalim
Máme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, niekedy ju preložíme a spravíme si calzone, alebo si namiesto Zobraziť celý popisMáme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, niekedy ju preložíme a spravíme si calzone, alebo si namiesto klasickej pizze ušúľame pizzové tyčinky a zajedáme ich s rajčinovou polievkou alebo nejakou dobrou nátierkou. Upiecť si doma pizzu už nie je problém ani pre celiatikov. S našou zmesou Promix Forte, ktorá je špeciálne namiešaná tak, aby sa z nej dala robiť pizza, sa vám určite podarí. :))
porcie
na 220 °C
Postup
-
1
Všetky prísady na cesto dáme do veľkej misy a spracujeme z nich cesto. Miesime ho poctivo, miesením cesto vyzrieva. Hotové cesto potrieme olivovým olejom, misu prikryjeme potravinovou fóliou a pri izbovej teplote ho necháme vykysnúť na dvojnásobok. Ak nechávate cesto kysnúť na programe v rúre, prikryte ho utierkou a do rúry vložte nádobu s vodou, aby sa tvorila para a vlhké prostredie, vďaka čomu ostane bezlepkové cesto nevyschnuté.
- 2
Cesto rozdelíme na 8 častí, každú z nich na pomúčenej doske vyšúľame na tyčinku o hrúbke palca, potrieme olivovým olejom, môžeme posypať strúhaným syrom, sezamom, alebo hrubozrnnou soľou. Tyčinky naukladáme na plech vystlaný papierom a pečieme v rozohriatej rúre na 220 stupňoch asi 8 minút, kým sa nezačnú farbiť do zlatista.
- 3
Najlepšie chutia čerstvé k vínu, pivu, alebo ku grilovanej zelenine. Dobú chuť :)
Tiež tyčinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu