Kyslá zemiaková polievka
Foto: peterkub
Sýta polievka, ktorá sa rýchlo pripravuje. Dnes som použil pri varení domácu klobásu. Kto nemá rád klobásy, môže ju nahradiť kúskom údeného mäsa.
2-4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Klobásku nakrájame na polmesiačiky.
-
2
Nakrájané suroviny vložíme do studenej vody a dáme variť. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkové listy a mletú červenú papriku.
- 3
Po uvarení zemiakov polievku zahustíme zápražkou (múku zmiešame so smotanou). Nakoniec pridáme ocot a necháme pár minút prejsť varom. Prajem dobrú chuť.
Tiež zemiaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
konečne sa niekto ozval ja to tu radšej len sledujem a zistím že polovica ani nevie variť..nechávam na každom čo sem popíšu
Klobása na fotke nie je moja. Dostal som ju od toho, kto ju vyrobil, tak áno, je to domáca klobása.
Kyslú zemiakovú, a nielen tú, som kedysi mala rada, ešte ako mladá, u mamy, ale bez klobásky, či inej údeniny. Podľa mňa, je na obrázku buď prešovský kabanos, alebo cigáro, nie typická klobása a ešte k tomu domáca, ja tieto tenké často používam aj do zemiakových obyčajných polievok, či do leča, ap.