Pudingové koláče
Pudingové koláče

Pudingové slimáky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 20. júna 2018
Pudingové slimáky (fotorecept)
Foto: olinecka

Kto má rád kysnuté koláče nech vyskúša, neoľutuje. Zvládne aj začiatočník.

30 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
300 g
3/4 kocky
3 PL
3/4 ČL
1 ČL
1 dcl
1 ks
350 ml
Plnka:
750 ml
4-5 PL
2 bal.
štipka
 (na potretie hotových koláčikov)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si ingrediencie na cesto.

    Pudingové slimáky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku preosejeme do misy pridáme cukor, soľ. V troche vlažného mlieka s cukrom urobíme kvások z droždia. Postupne pridáme kvások, olej, vajíčko, ocot a zbytok mlieka.

    Pudingové slimáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Varechou vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme utierkou, necháme vykysnúť na teplom mieste asi 1/2 hodiny.

    Pudingové slimáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

    Pudingové slimáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z mlieka cukru, štipky soli a pudingov uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Cesto rozvaľkáme na tvar obdĺžnika.

    Pudingové slimáky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nanesieme rovnomerne vychladnutú pudingovú plnku.

    Pudingové slimáky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zrolujeme a nakrájame na malé kúsky 2 cm.

    Pudingové slimáky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Väčšie plechy vyložíme papierom na pečenie a poukladáme vedľa seba hotové slimáky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25-30 minút do zlatista.

    Pudingové slimáky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Takéto sú po upečení, ešte za horúca potrieme olejom. Dobrú chuť.

    Pudingové slimáky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Olinecko, nevim proc, ale hned jsem tusila, ze je tvoje fotka, recept je zajimavy, zatim jsem pekla jen zavin s cokoladovym pudinkem, az se ochladi vyzkousim, dekuji.
@Druhedvojca (25.6.2018 12:56)

No veľmi tomu neverím že cesto bolo do..... veď paráda , nadýchané.Drozdie čerstvé, nič nebolo tam treba pridávať.Podla postupu urobíš ,ako moje.Urobila si chybu hľadaj,kde Varecháčov to nebudú vedieť.Pekny dník.
@Druhedvojca (25.6.2018 12:56)

Keď s tým mávaš problémy, uisti sa, že cesto kysne na teplom mieste, napr. na vrch misky dať alobal a na to utierku a tak dať do trošičku teplejšej trúby, nechať kysnúť aj o pól hodiny dlhšie, pri miesení sa nikam neponáhľať a miesiť kým cesto bafká, skontrolovať či náhodou droždie (aj práškové) nie je po záruke. tvrdé nepoddajné cesto je na 99% výsledkom zlého procesu kysnutia, ja dávam pozor aj na to, aby som v miske nedala droždie / kvások a soľ vedľa seba, lebo tak sa droždie deaktivuje.

Pridaj komentár k receptu: