Domáci kečup fotorecept

zuzkanr - fotkaZuzkanr, Nitra, 3. augusta 2018 23:02
Ďalšie recepty »

Domáci kečup (fotorecept)Foto: zuzkanr

Zeleninka v záhrade dozrela, tak nastal čas na domáci kečup. Recept mám od svokry, ktorého som sa nikdy nevedela dojesť :-)

90 min
príprava

Suroviny

2 kg
4 ks menšie
1 ks vačšia
5 ks
150 ml
10 ks
1 ČL
150 g
1 ČL
1 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Rajčiny zo záhrady umyjeme, nakrájame a pridáme do veľkého hrnca, v ktorom budeme kečup variť.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme nakrájanú papriku.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej pridáme ošúpané jabĺčka, ktoré sú nakrájané na tenké mesiačiky.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Najemno nakrájanú cibuľku.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A ešte ocot, cukor, papriku, soľ, škoricu a rozdrvené klinčeky.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Všetko spolu varíme na miernom ohni kým sa rajčiny nerozpadnú a jabĺčka nezmäknú. Sem tam premiešame, ale nemusíme stále miešať.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď je všetko mäkučké ponorným mixerom všetko spolu dobre rozmixujeme.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prepasírujeme, aby sme sa zbavili jadierok, šúp z rajčín a vlastne všetkého, čo v kečupe nemá byť.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Prepasírovaným kečupom plníme fľašky, alebo zaváraninové poháre a sterilizujeme (fľašky/poháre si vložíme do väčšieho hrnca, zalejeme asi do trištvrte vodou, dáme na sporák a keď začne voda vrieť stopneme 10 minút, vypneme, necháme vychladnúť v hrnci s vodou a potom vyberieme, položíme na utierku viečkom nadol, aby sme vedeli keby niektorý tečie, čo sa mne našťastie nestalo).

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist