Zaváraná pečená paprika
Zaváraná pečená paprika

Zaváraná pečená paprika fotorecept

tetuska - fotkatetuska, 10. septembra 2018
Zaváraná pečená paprika (fotorecept)
Foto: Tetuska

Neviem odkiaľ už mám tento recept, ale táto paprika je vynikajúca, Je výnimočná tým, že je pečená a keď postojí dlhší čas sa prejaví Zobraziť celý popisNeviem odkiaľ už mám tento recept, ale táto paprika je vynikajúca, Je výnimočná tým, že je pečená a keď postojí dlhší čas sa prejaví jej plná chuť. Je to s ňou podobne ako s uhorkami. Papriky si urobíte, koľko chcete, mne z množstva 4 kg vyšlo 6 pohárov 500 ml, paprika sa spečie, takže nemajte veľké oči.

6 pohárov
porcií
5 minút
príprava
45 minút
na 250 °C

Suroviny

 hrubostenná
Nálev na 7 dl fľašu:
5 - 6 PL
1 - 1 1/2 PL
1 ČL
1 PL
troška
 na doliatie do pohárov




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 250 °C, vyložíme papierom na pečenie a poukladáme papriky. Sledujeme ich stav, akonáhle začnú maknúť a černieť, otočíme ich naopak a pokračujeme v pečení, až kým nebudú celkom mäkké.

    Zaváraná pečená paprika (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mali by vyzerať ako na tomto obrázku a potom ich vyberieme a dáme do uzatvárateľnej nádoby, aby sa sparili a dobre sa lúpali. Necháme ich tam chvíľočku a potom z nich šupku olúpeme, ide to rýchlo.

    Zaváraná pečená paprika (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne naukladáme do fliaš, ja som dávala do 500 ml a nálev som prerátala na polovičky. Zasypeme sypkými surovinami na nálev, dolejeme studenou vodou, navrch dáme 1 PL oleja a sterilizujeme už len krátko od bodu varu 5-7 minút, aby chytilo viečko.

    Zaváraná pečená paprika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť, priatelia. Verím, že Vám zachutí a nezostane len pri čítaní receptu, vyzerá to zložito, ale verte, že je to jednoduché. Zaujímavé by bolo odskúšať kombináciu viacerých farieb, ale k tomu som sa už nedostala.

    Zaváraná pečená paprika (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

denyany
Poznám túto dobrotu. Oplatí sa s tou paprikou pohrať, výsledok je skvelý. A červená je najlepšia, mám to odskúšané.
sev111
robím takto nejaké tie desaťročia ja na spodok dávam ešte nakrájaný cesnak recept mám od pani s juhoslávie
marianne
Tieto recepty sú malé poklady...kúpim asi aj tú španielskú z ďaleka, lebo ten Kimlov krajec vyzerá na zožratie fantasticky...
1x 45678




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia