Zaváraná pečená paprika fotorecept
Foto: Tetuska
Neviem odkiaľ už mám tento recept, ale táto paprika je vynikajúca, Je výnimočná tým, že je pečená a keď postojí dlhší čas sa prejaví Zobraziť celý popisNeviem odkiaľ už mám tento recept, ale táto paprika je vynikajúca, Je výnimočná tým, že je pečená a keď postojí dlhší čas sa prejaví jej plná chuť. Je to s ňou podobne ako s uhorkami. Papriky si urobíte, koľko chcete, mne z množstva 4 kg vyšlo 6 pohárov 500 ml, paprika sa spečie, takže nemajte veľké oči.
porcií
príprava
na 250 °C
Suroviny
hrubostenná |
|
Nálev na 7 dl fľašu: | |
5 - 6 PL |
|
1 - 1 1/2 PL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
troška |
|
na doliatie do pohárov |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 250 °C, vyložíme papierom na pečenie a poukladáme papriky. Sledujeme ich stav, akonáhle začnú maknúť a černieť, otočíme ich naopak a pokračujeme v pečení, až kým nebudú celkom mäkké.
-
2
Mali by vyzerať ako na tomto obrázku a potom ich vyberieme a dáme do uzatvárateľnej nádoby, aby sa sparili a dobre sa lúpali. Necháme ich tam chvíľočku a potom z nich šupku olúpeme, ide to rýchlo.
-
3
Následne naukladáme do fliaš, ja som dávala do 500 ml a nálev som prerátala na polovičky. Zasypeme sypkými surovinami na nálev, dolejeme studenou vodou, navrch dáme 1 PL oleja a sterilizujeme už len krátko od bodu varu 5-7 minút, aby chytilo viečko.
-
4
Dobrú chuť, priatelia. Verím, že Vám zachutí a nezostane len pri čítaní receptu, vyzerá to zložito, ale verte, že je to jednoduché. Zaujímavé by bolo odskúšať kombináciu viacerých farieb, ale k tomu som sa už nedostala.
to je dobrý nápad