Jahodovo-šľahačkové rezy
Foto: simi711
Výborné jahodové rezy.
porcií
príprava
na 140 °C
Postup
-
1
Plech vyložíme papierom na pečenie. Na papier si nakreslíme tri obdĺžniky 10 x 25 cm. Medzi obdĺžnikmi necháme medzeru. Korpusy pri pečení mierne narastú. Papier otočíme nákresom dolu.
- 2
Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Postupne pridávame cukor. Zakaždým dobre prešľaháme. Pridáme ocot. Prešľaháme. Pridáme Solamyl, prešľaháme. Pomocou cukrárenského vrecka nesieme penu na predkreslené šablóny. Rúru predhrejeme a sušíme korpusy pri teplote 140 stupňov C asi hodinu. Rúru vypneme a korpusy necháme vychladnúť v rúre.
- 3
Nad parou rozpustime čokoládu a necháme mierne ochladiť. Keď sú penové platy vychladnuté, odlúpneme od papiera a preložíme na tácku. Penové pláty (spodný a stredný) potrieme tenkou vrstvou čokolády a necháme čokoládu stuhnúť.
- 4
Jahody pokrájame na menšie kúsky. 10 kusov odložíme na zdobenie dezertu. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom. Keď je čokoláda stuhnutá, na spodný plát nanesieme 1/3 šľahačky. Poukladáme časť na drobno pokrájaných jahôd, Priložíme ďalší penový korpus a postup opakujeme. Priložíme tretí, vrchný plát a potrieme poslednou tretinou šľahačky. Ozdobíme celými jahodami a pofŕkame čokoládou. Dáme do chladničky.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno, je to podobné ako Pavlová torta.