Jahodovo-šľahačkové rezy

simi711 - bez fotkySimi711, Partizánske, 20. mája 2018 9:57
Ďalšie recepty »

Jahodovo-šľahačkové rezyFoto: simi711

Výborné jahodové rezy.

8
porcií
90 min
príprava
60 min
na 140 °C

Suroviny

3 ks (z väčších vajec)
180 g
1 KL
1 KL
1 štipka
100 g
500 ml
3 PL
400 g
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Plech vyložíme papierom na pečenie. Na papier si nakreslíme tri obdĺžniky 10 x 25 cm. Medzi obdĺžnikmi necháme medzeru. Korpusy pri pečení mierne narastú. Papier otočíme nákresom dolu.

  2. 2

    Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Postupne pridávame cukor. Zakaždým dobre prešľaháme. Pridáme ocot. Prešľaháme. Pridáme Solamyl, prešľaháme. Pomocou cukrárenského vrecka nesieme penu na predkreslené šablóny. Rúru predhrejeme a sušíme korpusy pri teplote 140 stupňov C asi hodinu. Rúru vypneme a korpusy necháme vychladnúť v rúre.

  3. 3

    Nad parou rozpustime čokoládu a necháme mierne ochladiť. Keď sú penové platy vychladnuté, odlúpneme od papiera a preložíme na tácku. Penové pláty (spodný a stredný) potrieme tenkou vrstvou čokolády a necháme čokoládu stuhnúť.

  4. 4

    Jahody pokrájame na menšie kúsky. 10 kusov odložíme na zdobenie dezertu. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom. Keď je čokoláda stuhnutá, na spodný plát nanesieme 1/3 šľahačky. Poukladáme časť na drobno pokrájaných jahôd, Priložíme ďalší penový korpus a postup opakujeme. Priložíme tretí, vrchný plát a potrieme poslednou tretinou šľahačky. Ozdobíme celými jahodami a pofŕkame čokoládou. Dáme do chladničky.

    Jahodovo-šľahačkové rezy - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist